Cîțu: Fac un apel către profesori să se vaccineze

Florin Citu / Foto: gov.ro

Premierul Florin Cîțu a făcut astăzi un apel către profesori să se vaccineze fiindcă „sănătatea copiilor și a tuturor care intră în contact cu ei este importantă”. De asemenea, șeful Guvernului i-a rugat pe părinți să nu își trimită copiii la școală dacă observă că au simptome similare cu cele de la gripă.

Declarațiile premierului Florin Cîțu:

„Astăzi începe școala, moment de bucurie pentru copii, pentru profesori, nu și-a văzut colegii de foarte mult timp. Îmi aduc și eu aminte de faptul când eram copil că prima zi de școală era cea mai fericită. După multe luni de zile, elevii revin înapoi la școală pe cele trei scenarii pe care le-am prezentat deja, dar este adevărat și cu multe restricții și bineînțeles că suntem foarte atenți să vedem cum evoluează situația. E foarte important să respectăm ceea ce președintele Iohannis a spus de la începutul acestei pandemii și purtăm mască tot timpul, să folosim dezinfectant și distanțare socială. În același timp, foarte important, să vedem mesajele care vin în fiecare zi de la Ministerul Sănătății și de la Ministerul Educației în această perioadă și depinde de noi toți, împreună, să avem un an școlar fără probleme.

Fac un apel către părinți: când observăm simptome la copii ca de gripă, este recomandat să rămână acasă. Bineînțeles că vom face eforturi și vom monitoriza acest lucru și în școli, dar fără susținerea și fără implicarea părinților, acest lucru nu se poate face. Și nu în ultimul rând, fac un apel către profesori să se vaccineze. Este foarte important ca toți profesorii să se vaccineze, sănătatea copiilor și a tuturor care intră în contact cu ei este importantă și este important să avem un an școlar fără probleme. ”

Reporter: Explicați-ne cum va rămâne cu acest formular pe care părinții trebuie să-l completeze în cazul în care apar simptome, este obligatoriu?

Cîțu: „Este recomandat, ca să fie cât mai simplă procedura în cazul în care la școală se depistează un copil cu simptome, dar în același timp, repet, până să ajungem la formulare, mai bine ca părinții să fie responsabili și copiii care au simptome să rămână acasă, este mult mai bine așa. Formularul este recomandat, nu este obligatoriu, dar bineînțeles, în momentul în care copilul va prezenta simptome, el trebuie completat.”

Școlile s-au redeschis luni, 8 februarie, la începutul Semestrului al II-lea din anul școlar 2020-2021. Potrivit estimărilor ministrului Educației sunt peste 2,4 milioane de elevi care au reînceput să meargă la cursuri în școlile deschise după scenarii de funcționare, în funcție de rata de infectare din fiecare localitate.

Sursă foto: gov.ro

Citește și:
Blestemul din spatele educației: Școala începe pe fondul celui mai mare conflict din coaliție. Cum s-au certat în public Cîțu și Cîmpeanu cu Voiculescu
Exit mobile version