O nouă reformă de formă: Clasa pregătitoare devine clasa I din toamnă, anunță Andronescu. Ministrul promite revenirea la clase de maximum 25 de elevi

Clasa pregătitoare

Foto: Gov.ro

Ecaterina Andronescu a anunțat că, de anul viitor școlar, clasa pregătitoare va fi redenumită “clasa I”. Tot de anul viitor, clasele nu vor putea avea mai mult de 25 de elevi, potrivit unei declarații făcute de ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, la Realitatea.net. Amintim că Ecaterina Andronescu a mai fost ministru și în 2012, imediat după ce social-democratul Liviu Pop a eliminat din legea educației orice limită a numărului de copii pe clasă. Andronescu a lăsat neatinsă excepția introdusă de guvernul său, ceea ce a dus astăzi la anomaliile de a avea clase foarte numeroase.

Andronescu a lăsat de înțeles că modificarea numărului de copii pe clasă va avea loc chiar de săptămâna acesta, de când ar fi aprobat în Guvern proiectul de Hotărâre privind aprobarea cifrelor de școlarizare pentru învățământul preuniversitar de stat şi pentru învățământul superior de stat în anul școlar/universitar 2019-2020.

Declarația făcută de Ecaterina Andronescu despre clasa pregătitoare:
Ultimii doi ani de grădiniță fac parte din învăţământul obligatoriu

Andronescu a amintit la Realitatea că învăţământului obligatoriu i se adaugă ultimii doi ani de grădiniță şi ultimii doi ani de liceu.

“În urmă cu circa două săptămâni, preşedintele a şi promulgat – învăţământului obligatoriu i se adaugă ultimii doi ani de grădiniţă şi ultimii doi ani de liceu. Adică ultimii doi ani de grădiniţă înseamnă grupa mijlocie şi grupa mare – intră în învăţământul obligatoriu (…) şi ultimele două clase de liceu – clasa a XI-a şi a XII -a. Pentru fiecare dintre aceste clase introduse în învăţământul obligatoriu mai degrabă statul vine să îşi asume susţinere financiară suplimentară. Pentru că de exemplu manualele pentru ultimele două clase de liceu nefiind în învăţământul obligatoriu nu erau acordate gratuit”, a declarat ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, luni seara, la Realitatea TV, citată de Agerpres.

Citește și:
Exit mobile version