Comisarul european pentru Educație, Maria Gabriel, a demisionat din Comisia Europeană pentru a forma guvernul de la Sofia

Foto: Facebook.com/ Mariya Gabriel

Comisarul european pentru Inovare, Cercetare, Cultură, Educaţie şi Tineret, Maria Gabriel, care este membră a partidului bulgar de centru-dreapta GERB, a fost mandatată luni să formeze un nou guvern al Bulgariei, în urma alegerilor care au avut loc luna trecută în această ţară, informează Reuters, potrivit G4Media.ro.

Ea și-a dat deja demisia din Comisia Europeană, cerere acceptată de șefa Executivului european, Ursula von de Leyen.

Fost europarlamentar, Maria Gabriel a mai fost o dată comisar european, deţinând postul de comisar pentru digitalizare în mandatul fostului preşedinte al CE Jean-Claude Juncker.

Potrivit Novinite.com, portofoliul Mariei Gabriel va fi preluat de adjuncții lui von der Leyen care îl supraveghează – Margrethe Vestager și Margaritis Schinas. Vestager va fi responsabilă pentru inovare și cercetare, iar Schinas pentru educație, cultură și tineret.

Preşedintele bulgar Rumen Radev a avut o întrevedere cu Maria Gabriel pentru a mandata cu formarea guvernului. Ea are la dispoziţie şapte zile pentru a vedea dacă poate primi suficient sprijin ca să poată depăşi blocajul politic din Bulgaria.

Citește mai mult pe G4Media.ro.

Exit mobile version