Concluziile ISJ Sibiu, după controlul de la Liceul de Industrie Alimentară, unde s-ar fi cerut bani de la profesori pentru analizele medicale ale elevilor care fac practică: Cadrele didactice au făcut donațiile benevol

Foto: © Antonio Guillem | Dreamstime.com

În urma controlului făcut de Inspectoratul Şcolar Sibiu la Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară „Terezianum” s-a constatat faptul că profesorii au contribuit benevol cu sume de bani, pentru analizele medicale ale elevilor care fac practică, prin intermediul Contractului de sponsorizare încheiat cu Fundația „Terezianum”.

Inspectoratul Școlar Județean Sibiu a transmis un comunicat de presa către publicația Turnul Sfatului, în care prezintă concluziile anchetei făcute la Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară „Terezianum” Sibiu. Controlul a fost făcut după ce consilierul local USR Ionuţ Ghişe anunța pe pagina sa de socializare că profesorilor li se cer sponsorizări pentru analizele elevilor care fac practică. 

„Având în vedere reacțiile de pe unele rețele de socializare, de semnalare a situației de colectare de fonduri bănești-sponsorizări de la profesori, pentru plata analizelor medicale ale unor elevi din Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară „Terezianum” Sibiu, precum și întrebările transmise Inspectoratului Școlar Județean Sibiu, de către presă, cu referire la cele semnalate prin intermediul postării pe Facebook, Inspectoratului Școlar Județean Sibiu a demarat o acțiune de control la Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară „Terezianum” Sibiu, respectiv o Inspecție tematică pentru analiză / soluționare de sesizări, conform Graficului unic de monitorizare și control al Inspectoratului Școlar Județean Sibiu, an școlar 2023-2024 cu nr. 8722 / 20.09.2023”, transmite ISJ Sibiu. 

„Aspecte constatate la data controlului:

Foto: © Antonio Guillem | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Citește și:
Control al Inspectoratului Şcolar la Liceul de Industrie Alimentară din Sibiu, unde s-ar fi cerut câte 100 de lei de la profesori pentru analizele medicale ale elevilor care fac practică
Exit mobile version