Concurs pentru liceenii din București, cu premii de peste 2.000 de euro, pentru cele mai bune idei de afaceri. Înscrieri până pe 19 aprilie

școli de vară pentru liceeni

Foto: Pexels.com

Elevii de liceu se pot înscrie cu un plan de afaceri în cadrul concursului de antreprenoriat Young Business Minds, organizat de Școala Comercială Superioară Kretzulescu și Fundația Academiei de Studii Economice din București și susținut de BCR. Premiile pe care le pot câștiga sunt în valoare de 2000 de euro.

Tinerii pasionați de antreprenoriat trebuie să realizeze un plan de afaceri, conform ghidului pus la dispoziție de organizator. Echipele, formate din minimum doi – maximum cinci elevi, sunt mentorate de un profesor coordonator din liceul de proveniență. La finalul concursului, echipele cu cele mai inovatoare planuri de afacere vor fi recompensate cu premii în bani, în valoare totală de 2.000 de euro, plus alte premii speciale. 

Deja 20 de licee și-au anunțat participarea, spunea pentru Edupedu.ro, Cătălin Lupoaie, marketing managerul BCR. El a povestit că anul trecut, în 2021, unii dintre liceeni câștigători ai concursului din 2020 au investit banii câștigați în ideea de afaceri, un business pe robotică. Elevii au investit banii în achiziționarea unui braț robotic și când vor face 18 ani vor să-și deschidă această firmă. – detalii aici

Pentru pregătirea planului de afaceri, liceeni pot accesa în mod gratuit cursurile de pe platforma de educație financiară BCR Școala de Business – Cursul “10 sfaturi pentru start-up-uri de succes” realizat de Iancu Guda, vicepreședinte AAFBR și lector universitar, precum și Cursul “Introducere în antreprenoriat”.

Concursul este inițiat de Școala Superioară Comercială „N. Kretzulescu”, aprobat de Inspectoratul Școlar al Municipiului București și susținut de BCR Școala de Business, BCR Social Finance și Fundația Academiei de Studii Economice din București.

Cele mai bune 10 planuri de afaceri vor fi selectate de un juriu format din antreprenori, profesori și experți în business din BCR și BCR Social Finance. Finala competiției va avea loc pe 5 mai 2023 în amfiteatrul Școlii Superioare Comerciale „N. Kretzulescu”. 

Școala a lansat și primul concurs municipal de educație antreprenorială – “Young Business Minds”.

„În contextul actual, observăm că preocupările elevilor pentru noi oportunități de business au crescut semnificativ. Prin Young Business Minds, ne dorim să le oferim elevilor oportunitatea de a-și transforma pasiunile în premisele unui plan de afaceri etic, inovator și sustenabil. Școala Superioară Comercială „N. Kretzulescu” oferă un climat de performanță educațională și pune la dispoziția elevilor suportul necesar de cunoștințe și de competențe pentru a-și construi, în viitor, un business eficient. În cadrul orelor de Educație antreprenorială, de Marketing, sau în cadrul „Firmei de exercițiu”, elevii noștri învață concepte pe care, acum, le pot pune în practică în astfel de competiții”, a declarat profesoara Mirela Nicoleta Dinescu, Director al Școlii Superioare Comerciale „N. Kretzulescu”. 

Citește și:
Bancă de resurse gratuite, aplicate, pentru tinerii care vor să devină antreprenori sau care sunt deja în business – cursuri despre cum să începi o afacere, cum să faci un plan și să îl finanțezi sau ce oportunități ai
Exit mobile version