Conducerea și salariații Autorității de Supraveghere Financiară și-au acordat 16 salarii anuale, deși au deja unele din cele mai mari salarii din sectorul public / Senator USR: Patru șefi BNR și cinci de la ASF au “remunerație dublă” – bani care ar fi putut asigura “Masă caldă” pentru 500 de copii

Foto: INQUAM Photos -Octav Ganea

Șefii și angajații Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) primesc 16 salarii anuale, după ce conducerea a decis să acorde, pe lângă cele 12 salarii anuale și cele suplimentare de Crăciun și de primă de perfomanță, alte două salarii pentru vacanța mare și pentru ziua ASF. Deputatul USR Claudiu Năsui a făcut public contractul colectiv de muncă de la ASF, pe care l-a obținut în urma unui proces pe care l-a avut cu instituția și care s-a încheiat în luna septembrie cu o decizie definitivă prin care ASF trebuia să îi pună documentul la dispoziție, relatează Economedia.ro.

Senatorul Irinel Darău a afirmat, la rândul său, că patru membri din conducerea executivă a BNR şi cinci de la ASF încasează suplimentar “pentru aceeaşi muncă” o remuneraţie dublă, respectiv peste 2,2 milioane de lei anual. El a susţinut că peste 500 de copii ar putea fi beneficia de programul “Masă caldă” dacă s-ar tăia aceste indemnizaţii duble.

Despre salariile de la ASF, deputatul Năsui a declarat:

Parlamentarul a explicat că „s-au pus și ei, cei din conducere, s-au adăugat și ei la toate beneficiile acestea, astfel încât atunci când apare un privilegiu, un beneficiu în contractul colectiv să li se aplice și lor. Ceea ce e o problemă în sine pentru ideea de a negocia un contract, că ei toți de ambele părți ale mesei sunt de acord că se aplică tuturor. Adică adică practic negociază pentru sine”.

Citește articolul complet pe Economedia.ro

Exit mobile version