Burse lunare de 500 de lei și certificare profesională europeană. Pe 4 iulie începe înscrierea, pentru elevii care au terminat clasa a VIII-a, în clasele duale de consilieri de modă la Colegiul Kirițescu din București

Foto © Roman Kosolapov | Dreamstime.com

Elevii care au terminat clasa a VIII-a se pot înscrie și fără să fi dat examenul de evaluare națională la clasa de dual de la Colegiul Economic Costin C. Kirițescu din București, unde sunt instruiți pentru a deveni consilieri de modă, potrivit unui comunicat de presă. Acesta arată că unitatea de învățământ și compania germană de modă Peek&Cloppenburg pregătesc pentru al nouălea an consecutiv un program de învățământ dual cu durată de trei ani.

Potrivit comunicatului, sunt două etape de înscriere: prima între 4 și 8 iulie, a doua între 26 și 28 iulie. Reprezentanții companiei vor avea un interviu cu fiecare candidat în parte, pentru a le putea răspunde la toate întrebările legate de practica celor trei ani în magazinele din rețeaua proprie și despre jobul care îi așteaptă la final.

Informarea de presă precizează că elevii care se înscriu pentru programul de trei ani pentru a deveni consilieri de modă “sunt plătiți lunar cu 500 de lei, având în același timp un loc de muncă asigurat în magazinele noastre”.

Școala Comercială Austriacă din România (o’SCAR), care facilitează acest program de învățământ dual din 2015, este organizată de Secția Comercială a Ambasadei Austriei la București alături de compania prezentă în 16 țări din Europa. 

Absolvenții o’SCAR obțin, la finalul celor trei ani de pregătire, timp în care merg și la școală și la practică la magazinele amintite, o certificare profesională recunoscută atât în România, cât și în Uniunea Europeană. Ei primesc și o bursă lunară de 500 de lei. Pe elevi îi așteaptă un loc de muncă sigur, pe care nu sunt obligați să îl accepte dacă nu doresc. În cadrul companiei, ca parta a programului, elevii au la dispoziție, timp de trei ani, un tutore.

Photo © Roman Kosolapov | Dreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil

Exit mobile version