Burse lunare de 500 de lei și certificare profesională europeană. Pe 4 iulie începe înscrierea, pentru elevii care au terminat clasa a VIII-a, în clasele duale de consilieri de modă la Colegiul Kirițescu din București

1.411 vizualizări
Foto © Roman Kosolapov | Dreamstime.com
Elevii care au terminat clasa a VIII-a se pot înscrie și fără să fi dat examenul de evaluare națională la clasa de dual de la Colegiul Economic Costin C. Kirițescu din București, unde sunt instruiți pentru a deveni consilieri de modă, potrivit unui comunicat de presă. Acesta arată că unitatea de învățământ și compania germană de modă Peek&Cloppenburg pregătesc pentru al nouălea an consecutiv un program de învățământ dual cu durată de trei ani.

Potrivit comunicatului, sunt două etape de înscriere: prima între 4 și 8 iulie, a doua între 26 și 28 iulie. Reprezentanții companiei vor avea un interviu cu fiecare candidat în parte, pentru a le putea răspunde la toate întrebările legate de practica celor trei ani în magazinele din rețeaua proprie și despre jobul care îi așteaptă la final.

Informarea de presă precizează că elevii care se înscriu pentru programul de trei ani pentru a deveni consilieri de modă “sunt plătiți lunar cu 500 de lei, având în același timp un loc de muncă asigurat în magazinele noastre”.

Școala Comercială Austriacă din România (o’SCAR), care facilitează acest program de învățământ dual din 2015, este organizată de Secția Comercială a Ambasadei Austriei la București alături de compania prezentă în 16 țări din Europa. 

Absolvenții o’SCAR obțin, la finalul celor trei ani de pregătire, timp în care merg și la școală și la practică la magazinele amintite, o certificare profesională recunoscută atât în România, cât și în Uniunea Europeană. Ei primesc și o bursă lunară de 500 de lei. Pe elevi îi așteaptă un loc de muncă sigur, pe care nu sunt obligați să îl accepte dacă nu doresc. În cadrul companiei, ca parta a programului, elevii au la dispoziție, timp de trei ani, un tutore.

Photo © Roman Kosolapov | Dreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

TOP 5 cele mai „căutate” meserii în învățământul profesional și tehnic. Producem peste 11 mii de tehnicieni ecologi și sunt doar 16 firme cu astfel de angajați

Cei mai mulți elevi sunt înscriși la calificarea „tehnician în activități economice”, potrivit platformei meserii.ro. Este vorba despre 14% din totalul elevilor din învățământul profesional din România. Pe locul al…
Vezi articolul

Peste 2.000 de elevi și studenți vor merge weekendul acesta să afle cum e să lucrezi în turism, în 68 de hoteluri și restaurante din 28 de orașe participante la o campanie de de popularizare a industriei ospitalității

În zilele de weekend 6-7 mai, vineri și sâmbătă, 68 locații din 28 orașe și stațiuni vor găzdui peste 2000 de elevi și studenți, anunță Federația Industriei Hoteliere din România…
Vezi articolul

DOCUMENT Programul de Guvernare pe Educație al PNL: Corectare încrucișată la Evaluarea Națională și BAC, anularea trimiterii elevilor cu medii sub 5 la profesională, masteratul didactic “în cele mai adecvate universităţi”, concurs de directori în 2020, curriculum nou pentru liceu, evaluarea institutelor de cercetare

Corectarea încrucișată a lucrărilor la Evaluarea Națională 2020 și Bacalaureatul 2020, anularea trimiterii elevilor cu medii sub 5 la profesională, organizarea masteratului didactic “în cele mai adecvate universităţi”, demararea concursurilor…
Vezi articolul

Regândirea evaluării elevilor, propusă prin proiectul “România Educată”, anunță consilierul prezidențial Ligia Deca: De prea multe ori evaluările sunt considerate un scop în sine

Proiectul România Educată va propune regândirea modului în care privim evaluările și a modului în care evaluăm competențele, anunță consilierul prezidențial Ligia Deca. Aceasta a declarat la Guvern, la un…
Vezi articolul