Consiliul elevilor face apel la sprijin pentru construirea unei platforme de e-learning, în absența platformei oficiale pe care legea o cere din 2011

Foto: Pixabay.com

De când a izbucnit pandemia, Ministerul Educației nu a reușit să pună la punct platforma de e-learning pe care legea o prevede de nouă ani, fapt pentru care Consiliul Național al Elevilor anunță o inițiativă proprie în acest sens. Printr-un comunicat transmis marți, organizația lansează un apel către profesori, elevi și activiști din educație să contribuie voluntar la crearea materialelor pentru o astfel de platformă.

Organizația vrea “să creeze o platformă de e-learning pentru toți elevii din România, unde se vor regăsi materiale de studiu pentru clasele din anii terminali, în vederea pregătirii acestora pentru examenele naționale, dar și cursuri pentru clasele V-XI”, plus materiale de educație financiară sau juridică. 

Comunicatul CNE, integral:

“Ce Ministerul Educației și Cercetării nu face, facem noi! 

De opt luni, sistemul educațional din România, prin profesori și autorități locale, se zbate să își îndeplinească misiunea de a oferi tuturor elevilor din țară șansa la o educație performantă, în sistem online. În tot acest timp, Ministerul Educației și Cercetării nu a reușit să pună la dispoziția elevilor o platformă de e-learning, deși cadrul legislativ există încă din anul 2011. 

Consiliul Național al Elevilor lansează un apel public pentru toate cadrele didactice, toți elevii, studenții sau activiștii în educație care doresc, în mod voluntar, să contribuie la crearea materialelor ce vor fi încărcate într-o platformă națională de e-learning! 

În acest context pandemic, se evidențiază nevoia elevilor de a beneficia, în mod gratuit, de materiale în scopul pregătirii pentru examenele naționale.Reprezentanții elevilor de la nivel național au decis să preia inițiativa și să creeze o platformă de e- learning pentru toții elevii din România, unde se vor regăsi materiale de studiu pentru clasele din anii terminali, în vederea pregătirii acestora pentru examenele naționale, dar și cursuri pentru clasele V-XI. Mai mult, în platformă vor exista cursuri legate de educația financiară sau juridică. 

Profesorii, studenții sau elevii care doresc să se alăture inițiativei se pot înscrie prin completarea următorului formular: https://bit.ly/3kRoUPP

„Simțim, mai mult decât niciodată, lipsurile sistemului de învățământ românesc. Deși se vorbește de aproape 10 ani despre o platformă de e-learning, acesta nu există nici până în prezent. Nu mai putem aștepta ca autoritățile să realizeze că trebuie să își îndeplinească atribuțiile. Orele online nu corespund cerințelor tuturor elevilor, pregătirea pentru examenele naționale devenind din ce în ce mai dificilă. CNE preia inițiativa și creează o platformă de e-learning unde, în mod gratuit, elevii vor putea parcurge toate capitolele din programă și își vor putea testa cunoștințele. 

Avem nevoie de sprijinul voluntarilor care vor face ca toate aceste informații să fie livrate elevilor. Împreună vom putea face ceea ce statul nu a reușit să facă!”, a declarat Rareș Voicu, președintele Consiliului Național al Elevilor.”

Foto: Pixabay

Citește și:
Guvernele nu s-au înțeles la șpăgi cu informaticienii – motivul pentru care nu avem Biblioteca școlară virtuală, de 9 ani, acuză Daniel Funeriu
Bibliotecă digitală cu 2.500 de lecții, lansată la Chișinău la o lună de la închiderea școlilor / În România, 11 miniștri au ignorat Legea care prevede de 9 ani că Ministerul are obligația să facă o Bibliotecă școlară virtuală
Exit mobile version