Consiliul Elevilor le solicită miniștrilor Transporturilor și Dezvoltării să nu elaboreze o nouă OUG pentru transportul județean: Ne vom confrunta cu o reală criză pe plan educațional

Foto: Pexels.com

Consiliul Național al Elevilor le solicită miniștrilor Transporturilor și Dezvoltării să nu elaboreze o nouă ordonanță de urgență pentru reglementarea transportului județean. Elevii susțin că în ședința de Guvernul de ieri “s-a stabilit că va fi realizată o nouă Ordonanță de urgență pentru a reglementa transportul județean” și avertizează că “printr-o posibilă prelungire a licențelor operatorilor de transport ne vom confrunta cu o reală criză pe plan educațional”.

Președintele CNE, Antonia Pup, a declarat pentru Edupedu.ro că cere “tuturor miniștrilor care vor autoriza această Ordonanță de urgență să își dea demisia din Guvern, în frunte cu Ludovic Orban”, pe care l-a acuzat că ar “face jocurile operatorilor de transport autorizând nerespectarea Regulamentului CE 1370/2007”.

“Ca urmare a eforturilor reprezentanților elevilor din toată țara, Ordonanța de urgență nr. 51/2019 a fost respinsă pe cale parlamentară. O dată cu publicarea, în Monitorul Oficial, a Legii privind respingerea Ordonanței de urgență nr. 51/2019, ministrul Dezvoltării a anunțat consiliile județene să pregătească noi contracte privind transportul județean, fapt care a determinat elevii reprezentanți să inițieze demersuri pe plan local pentru a convinge președinții consiliilor județene să acorde gratuitate pentru transportul județean“, precizează Consiliul Național al Elevilor (CNE), într-un comunicat remis Edupedu.ro.

CNE susține că miercuri, în ședința Guvernului României, “s-a stabilit că va fi realizată o nouă Ordonanță de urgență pentru a reglementa transportul județean, aspect care demonstrează faptul că interesele transportatorilor și a consiliilor județene sunt mai presus decât cele ale elevilor. Printr-o posibilă prelungire a licențelor operatorilor de transport, ne vom confrunta cu o reală criză pe plan educațional, având în vedere sutele de mii de elevi aflați în risc de excluziune socială, elevi pentru care autoritățile publice nu reprezintă o prioritate”.

Miniștrii Bode și Ștefan pregătesc OUG pentru reglementarea transportului județean, ca reacție a presiunii publice efectuate de operatorii de transport. La aceasta se adaugă iresponsabilitatea consiliilor județene care refuză să acorde gratuitate pentru transportul județean al elevilor – după luni de zile de manifest al elevilor din România, suntem pe cale să constatăm că interesele elevilor sunt mai prejos decât interesele personale ale politicienilor. Solicităm realizarea de urgență a contractelor privind transportul județean și vom condamna cu fermitate fiecare președinte de consiliu județean care va refuza să prioritizeze accesul la educație“, a declarat Antonia-Laura Pup, președintele Consiliului Național al Elevilor.

 

Exit mobile version