Consiliul Elevilor le solicită miniștrilor Transporturilor și Dezvoltării să nu elaboreze o nouă OUG pentru transportul județean: Ne vom confrunta cu o reală criză pe plan educațional

384 de vizualizări
Foto: Pexels.com
Consiliul Național al Elevilor le solicită miniștrilor Transporturilor și Dezvoltării să nu elaboreze o nouă ordonanță de urgență pentru reglementarea transportului județean. Elevii susțin că în ședința de Guvernul de ieri “s-a stabilit că va fi realizată o nouă Ordonanță de urgență pentru a reglementa transportul județean” și avertizează că “printr-o posibilă prelungire a licențelor operatorilor de transport ne vom confrunta cu o reală criză pe plan educațional”.

Președintele CNE, Antonia Pup, a declarat pentru Edupedu.ro că cere “tuturor miniștrilor care vor autoriza această Ordonanță de urgență să își dea demisia din Guvern, în frunte cu Ludovic Orban”, pe care l-a acuzat că ar “face jocurile operatorilor de transport autorizând nerespectarea Regulamentului CE 1370/2007”.

“Ca urmare a eforturilor reprezentanților elevilor din toată țara, Ordonanța de urgență nr. 51/2019 a fost respinsă pe cale parlamentară. O dată cu publicarea, în Monitorul Oficial, a Legii privind respingerea Ordonanței de urgență nr. 51/2019, ministrul Dezvoltării a anunțat consiliile județene să pregătească noi contracte privind transportul județean, fapt care a determinat elevii reprezentanți să inițieze demersuri pe plan local pentru a convinge președinții consiliilor județene să acorde gratuitate pentru transportul județean“, precizează Consiliul Național al Elevilor (CNE), într-un comunicat remis Edupedu.ro.

CNE susține că miercuri, în ședința Guvernului României, “s-a stabilit că va fi realizată o nouă Ordonanță de urgență pentru a reglementa transportul județean, aspect care demonstrează faptul că interesele transportatorilor și a consiliilor județene sunt mai presus decât cele ale elevilor. Printr-o posibilă prelungire a licențelor operatorilor de transport, ne vom confrunta cu o reală criză pe plan educațional, având în vedere sutele de mii de elevi aflați în risc de excluziune socială, elevi pentru care autoritățile publice nu reprezintă o prioritate”.

Miniștrii Bode și Ștefan pregătesc OUG pentru reglementarea transportului județean, ca reacție a presiunii publice efectuate de operatorii de transport. La aceasta se adaugă iresponsabilitatea consiliilor județene care refuză să acorde gratuitate pentru transportul județean al elevilor – după luni de zile de manifest al elevilor din România, suntem pe cale să constatăm că interesele elevilor sunt mai prejos decât interesele personale ale politicienilor. Solicităm realizarea de urgență a contractelor privind transportul județean și vom condamna cu fermitate fiecare președinte de consiliu județean care va refuza să prioritizeze accesul la educație“, a declarat Antonia-Laura Pup, președintele Consiliului Național al Elevilor.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Broșura de admitere la liceu 2019 a fost publicată în București, cu aproape o lună întârziere: Vezi locurile la liceu care urmează să fie ocupate prin repartizare computerizată

Broșura de admitere la liceu 2019 a fost publicată de Inspectoratul Școlar București, cu aproape o lună întârziere, din cauza Ministerului Educației care a amânat până după alegeri repartizarea cifrelor…
Vezi articolul

Confuzie la nivel înalt. Premierul Ciolacu a anunțat că ministra Deca „a găsit soluția astfel încât copiii cu rezultate deosebite la concursurile NASA să fie premiați și de statul român” / Elevii despre care vorbește oficialul nu au participat la niciun concurs NASA

Confuzie la nivel înalt. Prim-ministrul Marcel Ciolacu spune că ministra Educației, Ligia Deca, a găsit soluția pentru premierea elevilor cu distincții „la concursurile NASA”. Elevii despre care vorbește Ciolacu nu…
Vezi articolul

Președintele Senatului Universității Politehnica, după condamnarea cu suspendare, în primă instanță, a rectorului Mihnea Costoiu: În momentul în care există o decizie definitivă, atunci se pot lua măsuri, până atunci sunt numai prezumții

În momentul în care există o decizie definitivă atunci se pot lua măsuri, până atunci sunt numai prezumții, spune, pentru Edupedu.ro, Tudor Prisecaru, președintele Senatului Universității Politehnica București. Declarația a…
Vezi articolul