Președintele Senatului Universității Politehnica, după condamnarea cu suspendare, în primă instanță, a rectorului Mihnea Costoiu: În momentul în care există o decizie definitivă, atunci se pot lua măsuri, până atunci sunt numai prezumții

673 de vizualizări
Foto: Angelo Brezoianu/Agerpres Foto
În momentul în care există o decizie definitivă atunci se pot lua măsuri, până atunci sunt numai prezumții, spune, pentru Edupedu.ro, Tudor Prisecaru, președintele Senatului Universității Politehnica București. Declarația a fost făcută în contextul în care rectorul UPB, Mihnea Costoiu, a fost condamnat joi la o pedeapsă de 3 ani cu suspendare, pentru abuz în serviciu în dosarul „Cutezătorii”. Decizia nu este definitivă.

„Nu am ce să comentez mai mult. În momentul în care va fi o decizie definitivă, atunci putem trage o concluzie. Până atunci este prematur”, a repetat Pisecaru.

Tudor Prisecaru a fost numit recent secretar de stat la Ministerul Cercetării.

Reamintim că rectorul Universității Politehnica București, fostul secretar de stat în Ministerul Educației, Mihnea Costoiu, a fost condamnat joi la 3 ani închisoare cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, a decis Înalta Curte de Casație și Justiție. Decizia nu este definitivă.

Reamintim că în martie 2018 a fost trimis în judecată, de către Direcția Națională Anticorupție, pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit. A fost acuzat pentru faptul că, în 2009, în calitate de secretar de stat în Ministerul Educației, a semnat un document care a adus Statului un prejudiciu de 10,79 milioane de euro, prin înstrăinarea bazei sportive școlare Cutezătorii.

Costoiu a fost ales rector al Universității Politehnice din București pentru mandatele 2012-2016, 2016-2020 și 2020-2024. Din 2014 a fost senator PSD, iar între 2012 și 2014 a ocupat poziția de Ministru Delegat pentru Învățământ Superior, Cercetare Științifică și Dezvoltare Tehnologică în Guvernul Ponta.

Citește si:

Mihnea Costoiu, condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare în dosarul „Cutezătorii” pentru abuz în serviciu. Decizia poate fi atacată cu apel

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like