Consiliul Național al Rectorilor, condus de Sorin Cîmpeanu, susține printr-o rezoluție proiectul Legii Învățământului Superior, elaborat inițial în mandatul de ministru al lui Cîmpeanu, dar care nu a fost finalizat încă de succesoarea Ligia Deca

Sorin Cîmpeanu / Foto: INQUAM Photos - Octav Ganea

Consiliul Național al Rectorilor (CNR), organism condus de fostul ministru al Educației Sorin Cîmpeanu, își exprimă susținerea față de proiectul Legii Învățământului Superior, potrivit unei rezoluții adoptate la sfârșitul săptămânii trecute, citată de Agerpres. Proiectul a fost elaborat sub mandatul lui Cîmpeanu și pus în dezbatere publică tot atunci, dar succesoarea acestuia, Ligia Deca, a prelungit perioada de pregătire a documentului, care încă nu a fost finalizat.

Potrivit Agerpres, rezoluția CNR se referă, la unul dintre puncte, la “încheierea procesului de consultare publică asupra proiectului Legii Învățământului Superior elaborat de către Ministerul Educației, la care CNR, prin membrii săi, a adus numeroase amendamente”.

Rezoluția spune, conform sursei citate: “Având în vedere importanța majoră a acestui act normativ, menit să stabilească structura, organizarea și funcționarea învățământului superior din România, precum și modul de desfășurare a procesului de educație, cercetare și formare, ne exprimăm întreaga disponibilitate de a fi alături de Ministerul Educației în procesul de avizare și de a susține proiectele de legi, în interesul sistemului de învățământ românesc, CNR fiind un adevărat sprijin pentru realizarea reformei România Educată”.

Aceeași rezoluție include o serie de alte puncte, inclusiv o condamnare a deciziei Austriei împotriva aderării României la Schengen. Potrivit Agerpres, prin această rezoluție, CNR, între altele:

Exit mobile version