Consiliul Național al Rectorilor se retrage din organizația lui Alexandru Cumpănașu: “Dorim să păstrăm universitățile în afara jocului politic”

Promovarea pe post - incompatibilități

Sorin Cimpeanu / Foto: Inquam Photos - Alexandra Pandrea

Consiliul Național al Rectorilor (CNR), care reunește rectorii tuturor universităților din România, anunță într-un comunicat de presă că se suspendă pe termen neliminat din Coaliţia Naţională pentru Modernizarea României (CNMR) pentru a păstra universitățile ”în afara jocului politic”.

Suspendarea vine la două zile după ce Cumpănașu a anunțat că vrea să candideze la alegerile pentru președinția României. El a început deja să strângă cele 200.000 de semnături necesare.

Comunicatul, semnat de Sorin Cîmpeanu, președintele Consiliului Național al Rectorilor și rector al Universității de Științe Agronomice, arată că ”am fost alături in proiectul Coaliția Națională pentru Modernizarea României pentru că am crezut și credem că, împreună putem fi mai puternici, mai responsabili, mai solidari și mai angajați în modernizarea României. Cu toate acestea, suntem nevoiți să afirmăm clar că nici CNMR și nici o altă formulă guvernamentală sau nonguvernamentală nu pot subordona CNR”.

 

Sorin Cimpeanu Inquam Photos / Alexandra Pandrea

 

Exit mobile version