Consorțiul Universitaria anunță retragerea din organizația lui Alexandru Cumpănașu

Școala de profesori - Universitatea din Bucuresti / Foto: unibuc.ro

Universitatea din București / Foto: unibuc.ro

Consorțiul Universitaria anunță că se retrage din organizația lui Alexandru Cumpănașu. “Consorțiul Universitaria nu colaborează cu Coaliția Națională pentru Modernizarea României”, anunță grupul celor 5 mari universități, într-un comunicat remis Edupedu.ro.

“Astfel, universitățile membre ale Consorțiului, Universitatea din București, Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Universitatea de Vest din Timișoara, Academia de Studii Economice din București și Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, anunță retragerea din CNMR”, se arată în comunicat.

Decizia Consorțiului vine după ce Consiliul Național al Rectorilor (CNR), din care fac parte și cele 5 instituții de învățământ superior din Universitaria – a anunțat că se suspendă pe termen neliminat din Coaliţia Naţională pentru Modernizarea României (CNMR) pentru a păstra universitățile ”în afara jocului politic”.

Retragerea consorțiului și suspendarea CNR vin la două zile după ce Cumpănașu a anunțat că vrea să candideze la alegerile pentru președinția României. El a început deja să strângă cele 200.000 de semnături necesare.

Citește și:

 

Exit mobile version