Controversă în Germania: Ministerul de Interne acuză Ministerul Justiței că a redactat un proiect de lege exclusiv la genul feminin și avertizează că prevederile actului normativ nu vor putea fi aplicate bărbaților

Foto: Christine Lambrecht, ministra Justiției din Germania / Sursa: Facebook

Ministerul Federal al Justiției din Germania și liderul acestuia, Christine Lambrecht (SPD – Partidul Social Democrat din Germania) nu au fost cunoscuți până acum pentru decizii radicale, dar proiectul lor de lege privind restructurarea și insolvența provoacă cel puțin o revoltă, nu din cauza conținutului, ci doar din cauza formei sale.

A fost suficient ca ministerul condus de Lambrecht să elaboreze proiectul de lege exclusiv la genul feminin. Astfel, în loc să scrie „director”, „consumator” sau „debitor”, ca de obicei la forma masculină, proiectul menționează în mod constant „directoare”, „consumatoare” și „debitoare”.

În timp ce feministele și feminiștii din Germania ar putea să laude acțiunea ministrului german al justiției, Ministerul de Interne s-a opus proiectului de lege.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Steve Alter, a precizat: „Legile se aplică indiferent de condiția socială dorită”.

Problema se pune în alt mod: „Consecința formală a acestei propuneri este faptul că legea se poate aplica doar femeilor sau persoanelor de sex feminin și, prin urmare, este neconstituțională”. Genul feminin, folosit generic, nu este recunoscut lingvistic, a subliniat purtătorul de cuvânt.

Citește mai mult pe G4media.ro

Foto: Christine Lambrecht, ministra Justiției din Germania / Sursa: Facebook

Exit mobile version