Controversă în Germania: Ministerul de Interne acuză Ministerul Justiței că a redactat un proiect de lege exclusiv la genul feminin și avertizează că prevederile actului normativ nu vor putea fi aplicate bărbaților

1.027 de vizualizări
Foto: Christine Lambrecht, ministra Justiției din Germania / Sursa: Facebook
Ministerul Federal al Justiției din Germania și liderul acestuia, Christine Lambrecht (SPD – Partidul Social Democrat din Germania) nu au fost cunoscuți până acum pentru decizii radicale, dar proiectul lor de lege privind restructurarea și insolvența provoacă cel puțin o revoltă, nu din cauza conținutului, ci doar din cauza formei sale.

A fost suficient ca ministerul condus de Lambrecht să elaboreze proiectul de lege exclusiv la genul feminin. Astfel, în loc să scrie „director”, „consumator” sau „debitor”, ca de obicei la forma masculină, proiectul menționează în mod constant „directoare”, „consumatoare” și „debitoare”.

În timp ce feministele și feminiștii din Germania ar putea să laude acțiunea ministrului german al justiției, Ministerul de Interne s-a opus proiectului de lege.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Steve Alter, a precizat: „Legile se aplică indiferent de condiția socială dorită”.

Problema se pune în alt mod: „Consecința formală a acestei propuneri este faptul că legea se poate aplica doar femeilor sau persoanelor de sex feminin și, prin urmare, este neconstituțională”. Genul feminin, folosit generic, nu este recunoscut lingvistic, a subliniat purtătorul de cuvânt.

Citește mai mult pe G4media.ro

Foto: Christine Lambrecht, ministra Justiției din Germania / Sursa: Facebook


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Mircea Dumitru, rectorul Universității din București: Noi înșine, profesorii, le suntem datori elevilor anumite îmbunătățiri – un masterat didactic, manuale școlare pentru copii, nu cărți savante făcute pentru colegii noștri

“Noi înșine, profesorii, le suntem datori elevilor anumite îmbunătățiri, anumite reforme reale ale școlii. De pildă un masterat didactic foarte bine făcut. Nu îl avem”, a declarat Mircea Dumitru, rectorul…
Vezi articolul