Copilul a înghițit un corp străin. Cum reacționezi?

Foto: Pexels.com

Când avea doar 8 luni, fetița mea a înghițit o etichetă. Era din plastic transparent, avea cam 1 cm pe 1 cm și era lipită pe un săculeț în care țin bavetele. Săculețul era agățat de scaunul fetiței, ea se tot juca cu el și cum avea obiceiul să guste tot, a gustat și eticheta. Am sunat imediat medicul de familie care mi-a recomandat să îi dau lichide să bea și mi-a spus că se va elimina. Mi-am făcut atâtea griji, eram singură acasă… Într-un final mi-am făcut curaj, i-am deschis ușor gurița și, pentru că era vizibilă, încă nu o înghițise, am reușit să o scot. Era pe cerul gurii, cât pe ce să o înghită de tot. Fetița era lângă mine, eram atentă la ea și, cu toate acestea, s-a întâmplat. Mi-am dat seama că oricât de atentă aș fi, lucruri de genul acesta se pot întâmpla.

Am citit recent și câteva recomandări ale dr. Mihai Craiu. Îl citesc pe Facebook, pe pagina Spitalul Virtual pentru Copii. Așadar, ce facem dacă un copil înghite un obiect străin?

“Depinde de natura corpului străin, de forma şi dimensiunile lui şi de locul în care se află în corpul copilului dumneavoastră. Dacă este un corp metalic mic (o monedă de 50 de bani) este extrem de puțin probabil să apară efecte adverse şi acesta se va elimina prin materiile fecale după ce a parcurs încet (în 2-3 zile) tot tubul digestiv.”

Citește pe Mami.tips care sunt semnele de pericol, când trebuie să suni de urgență la 112

Sursa foto: Pexels.com

Exit mobile version