Copilul a înghițit un corp străin. Cum reacționezi?

13.970 de vizualizări
Foto: Pexels.com
Când avea doar 8 luni, fetița mea a înghițit o etichetă. Era din plastic transparent, avea cam 1 cm pe 1 cm și era lipită pe un săculeț în care țin bavetele. Săculețul era agățat de scaunul fetiței, ea se tot juca cu el și cum avea obiceiul să guste tot, a gustat și eticheta. Am sunat imediat medicul de familie care mi-a recomandat să îi dau lichide să bea și mi-a spus că se va elimina. Mi-am făcut atâtea griji, eram singură acasă… Într-un final mi-am făcut curaj, i-am deschis ușor gurița și, pentru că era vizibilă, încă nu o înghițise, am reușit să o scot. Era pe cerul gurii, cât pe ce să o înghită de tot. Fetița era lângă mine, eram atentă la ea și, cu toate acestea, s-a întâmplat. Mi-am dat seama că oricât de atentă aș fi, lucruri de genul acesta se pot întâmpla.

Am citit recent și câteva recomandări ale dr. Mihai Craiu. Îl citesc pe Facebook, pe pagina Spitalul Virtual pentru Copii. Așadar, ce facem dacă un copil înghite un obiect străin?

“Depinde de natura corpului străin, de forma şi dimensiunile lui şi de locul în care se află în corpul copilului dumneavoastră. Dacă este un corp metalic mic (o monedă de 50 de bani) este extrem de puțin probabil să apară efecte adverse şi acesta se va elimina prin materiile fecale după ce a parcurs încet (în 2-3 zile) tot tubul digestiv.”

Citește pe Mami.tips care sunt semnele de pericol, când trebuie să suni de urgență la 112

Sursa foto: Pexels.com


3 comments
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Anisie: Pregătim o Ordonanță de Urgență cu toate măsurile dacă situația epidemiologică impune desfășurarea în continuare a cursurilor în sistem online

Ministerul Educației pregătește o Ordonanță de urgență prin care se vor stabili măsurile pe care trebuie să le ia autoritățile când începe școala „dacă situația epidemiologică impune desfășurarea în continuare…
Vezi articolul

Școlile din zone defavorizate se pot înscrie până pe 13 octombrie în programul „Comunitățile defavorizate merită școli digitalizate”, al Adservio, susținut de E.ON Software Development / 1.000 de elevi, părinții și profesorii lor vor avea catalog electronic gratuit (P)

Adservio și E.ON Software Development (ESD) ajută elevii din zonele defavorizate ale României să aibă acces la educație digitală. Datorită impactului pozitiv major al campaniilor de acest tip inițiate de…
Vezi articolul

Material susținut de Nextlab.tech

INTERVIU Aurelian Ionescu, președinte Consiliu Educație în IA: Inteligența artificială poate revoluționa educația prin adaptarea experiențelor de învățare și sprijinirea profesorilor

Inteligența artificială poate revoluționa educația prin adaptarea experiențelor de învățare, îmbunătățirea rezultatelor și sprijinirea profesorilor, a declarat Aurelian Ionescu, președinte Consiliu Educație în IA, componentă a Comitetului Român de Inteligență…
Vezi articolul

ANALIZĂ Din 24 de elevi intrați în clasa I în anul 2005, doar 10 au luat Bacalaureatul 12 ani mai târziu. Mediul economic: Ne plângem de lipsa forței de muncă, de fapt avem un număr foarte mare de copii pe care-i putem salva

Din generația celor născuți în 1999, care a intrat în învățământul primar în anul 2005, s-au pierdut, nu s-au prezentat, au abandonat școala sau nu au luat Bacalaureatul 58% dintre…
Vezi articolul