Anthony Fauci, coordonator al luptei împotriva Covid-19 din SUA: Profesorii fac parte din experimentul prin care învățăm despre virus. Școlile trebuie să se redeschidă

12.708 vizualizări
Anthony Fauci / Foto: Facebook.com
Instituțiile de învățământ trebuie să se redeschidă “în cele mai bune condiții posibile, de siguranță pentru copii și profesori”, în această toamnă, a afirmat, vineri, în cadrul unor audieri din Congresul american, Anthony Fauci, coordonatorul acțiunilor de combatere a pandemiei Covid-19 din SUA. El a avertizat, în prealabil, că profesorii trebuie să facă parte din “experimentul” prin care specialiștii și societatea încearcă să înțeleagă virusul și modul cum acesta să fie combătut, potrivit unei relatări Newsweek.

Anthony Fauci este o oficialitate care s-a situat adesea pe poziții diferite de cele ale președintelui Donald Trump și care l-a contrazis în mai multe rânduri pe șeful statului, în privința epidemiei. Acum, însă, prin declarațiile sale, a luat partea președintelui, care presează, inclusiv din rațiuni electorale, pentru reluarea școlilor – văzută drept o condiție pentru întoarcerea oamenilor la muncă și revitalizarea economiei. Presiunile lui Trump întâmpină rezistență din partea multor organizații sindicale și ale părinților, care vor măsuri de precauție garantate, înainte de deschiderea școlilor.

În comentariile sale din Congres, Anthony Fauci a avertizat că școlile închise produc un lanț de consecințe asupra familiilor.

Înaintea sa, dr. Robert Redfield, director al Centrelor pentru Prevenirea și Controlul Bolilor, arătase tot în Congresul SUA că închiderea școlilor blochează accesul la servicii de sănătate și la hrană pentru 7,1 milioane de copii. “E important să înțelegem că în deschiderea școlilor nu este vorba despre sănătatea publică versus economie, e despre sănătate publică versus sănătate publică. Trebuie să redeschidem școlile, să o facem în siguranță și să putem să îi găzduim pe elevi”.

Cu câteva zile înainte, Anthony Fauci le spusese cadrelor didactice, în cadrul unui eveniment online, că despre noul coronavirus se știu încă puține și, de aceea, ei trebuie să facă “parte din experimentul curbei de învățare” a lucrurilor care trebuie știute despre virus:

  • “Pe măsură ce încercați să vă întoarceți la școală, toți vom avea de învățat. Din păcate, în multe privințe – poate sună puțin înspăimântător și dur, dar nu îmi doresc asta – veți fi, de fapt, parte din experimentul curbei de învățare a lucrurilor pe care avem nevoie să le știm. Amintiți-vă, când am închis țara, școlile s-au închis și ele, deci nu știm impactul complet, nu avem toate datele să știm la ce să ne așteptăm.”

Marți, scrie Newsweek, al doilea mare sindicat al profesorilor din SUA a autorizat organizațiile componente să lanseze greve, la nivel local, dacă autoritățile deschid școlile fără măsuri de precauție. Iar în Florida cel mai mare sindicat local l-a dat în judecată pe guvernator, după ce acesta a impus școlilor să înceapă predarea la clasă.


3 comments
  1. Am inteles ca acest domn, ca sa accelereze curba invatarii si ca sa dea un exemplu, se va oferi sa predea in scolile din New York City si va merge la noul job zilnic cu metroul si autobuzul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like