Coreea de Sud: Elevii din Seul – forțați să reia școala online, după o creștere a numărului de cazuri Covid-19, care de două săptămâni depășește 100 la nivel național

Foto: moe.go.kr

Elevii din Seul și din regiunile învecinate ale capitalei sud-coreene revin la învățământul la distanță, până spre mijlocul lunii septembrie, după ce țara s-a confruntat cu o creștere a numărului de cazuri, potrivit agențiilor Yonhap și AFP, citate de Agerpres. Decizia se aplică tuturor copiilor, cu excepția elevilor din ultimii ani de liceul, care la începutul lui decembrie trebuie să susțină examenul național pentru admiterea la facultate.

Toţi copiii şcolarizaţi, inclusiv cei din grădiniţele din Seul, Incheon şi provincia Gyeonggi, vor face cursuri online începând cu ziua de miercuri până pe 11 septembrie, ca măsură preventivă în contextul epidemiei.

Măsura a fost luată în condițiile în care autoritățile sanitare vorbesc despre faptul că țara se află în cea mai mare criză până la această oră, de la debutul pandemiei, în primele luni ale anului.
În ultimele două săptămâni, 150 de studenţi şi 43 de profesori şi cadre universitare au fost testaţi pozitiv pentru noul coronavirus în zona metropolitană Seul.

Potrivit bilanţului de marţi, pe teritoriul ţării s-au înregistrat 280 de noi cazuri de COVID-19, numărul total de infectări de la debutul pandemiei ajungând la 17.945 de persoane, potrivit AFP. Este a douăsprezecea zi consecutivă cu un număr de contaminări care depăşeşte o sută, după mai multe săptămâni în care numărul de cazuri a fluctuat între 30 şi 40.

Exit mobile version