Coreea de Sud: Elevii din Seul – forțați să reia școala online, după o creștere a numărului de cazuri Covid-19, care de două săptămâni depășește 100 la nivel național

2.249 de vizualizări
Foto: moe.go.kr

Elevii din Seul și din regiunile învecinate ale capitalei sud-coreene revin la învățământul la distanță, până spre mijlocul lunii septembrie, după ce țara s-a confruntat cu o creștere a numărului de cazuri, potrivit agențiilor Yonhap și AFP, citate de Agerpres. Decizia se aplică tuturor copiilor, cu excepția elevilor din ultimii ani de liceul, care la începutul lui decembrie trebuie să susțină examenul național pentru admiterea la facultate.

Toţi copiii şcolarizaţi, inclusiv cei din grădiniţele din Seul, Incheon şi provincia Gyeonggi, vor face cursuri online începând cu ziua de miercuri până pe 11 septembrie, ca măsură preventivă în contextul epidemiei.

Măsura a fost luată în condițiile în care autoritățile sanitare vorbesc despre faptul că țara se află în cea mai mare criză până la această oră, de la debutul pandemiei, în primele luni ale anului.
În ultimele două săptămâni, 150 de studenţi şi 43 de profesori şi cadre universitare au fost testaţi pozitiv pentru noul coronavirus în zona metropolitană Seul.

Potrivit bilanţului de marţi, pe teritoriul ţării s-au înregistrat 280 de noi cazuri de COVID-19, numărul total de infectări de la debutul pandemiei ajungând la 17.945 de persoane, potrivit AFP. Este a douăsprezecea zi consecutivă cu un număr de contaminări care depăşeşte o sută, după mai multe săptămâni în care numărul de cazuri a fluctuat între 30 şi 40.

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI:RO76BTRLRONCRT0471641001

CONT EURO:RO26BTRLEURCRT0471641001

Deschis la BANCA TRANSILVANIA
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu
  1. 280 de cazuri la circa 60 000 000 de locuitori!? Și e rău? Păi la noi autoritățile spun că e foarte bine și se aplică „scenariul verde”, noi având peste 1000 de cazuri la … circa 19 000 000 de locuitori. Vede cine trebuie cum e în țările civilizate?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like
Calendar BAC

Reducerea programei pentru Evaluarea Națională 2021 și revizuirea noilor subiecte de examen – cerute de Federația Asociațiilor de Părinți. Plus: să nu mai corecteze lucrările de examen decât profesori cu formare pe evaluare

Reducerea programei de examen pentru Evaluarea Națională 2021 este cerută de Federația Națională a Asociațiilor de Părinți, care critică modalitatea în care au fost construite noile modele de subiecte la…
Vezi articolul