Cum a rezolvat primarul din Ilfov cazul elevei care a trântit ușa microbuzului școlar și a rupt un “plastic”: Domnișoară, vină în față să vadă și colegii tăi ce ai făcut joi!

Foto: Facebook/ Jurnalul de Ilfov

Șoferul microbuzului școlar “s-a deranjat” după ce o elevă de 13 ani a trântit ușa la urcare spre școală și ar fi stricat un plastic “și i-a spus copilului să coboare din mașină pentru că nu respectă regulamentul”, povestește primarul unei comune din Ilfov, pentru Adevărul. Acesta este momentul care a declanșat un adevărat scandal în Petrachioaia, în urma căruia primarul a decis să-i spună elevei, în careul de dimineață de la școală, că nu mai are voie să meargă 30 de zile cu microbuzul la școală.

Primarul comunei Petrachioaia, județul Ilfov, a declarat pentru publicația Adevărul că, “la închiderea ușii, fata a tras intenționat sau foarte tare de ușă și s-a rupt sistemul de blocare al ușii de jos“. Edilul a revenit ulterior și a precizat că nu sistemul de blocare s-a rupt, ci un “plastic“.

Așa spune șoferul, eu nu am văzut. Acesta s-a deranjat și i-a spus copilului să coboare din mașină pentru că nu respectă regulamentul. Fiecare șofer are un regulament în care se spune să nu se trântească ușa, să se facă liniște și altele“, a continuat Mihai Dobre.

Primarul a afirmat pentru Adevărul că familia fetei a mers la casa șoferului și l-ar fi amenințat că-i incendiază locuința și mașina. “Duminică după-amiază, șoferul vine la mine și zice «Șefule, eu îmi dau demisia», deoarece a fost amenințat“, a declarat Dobre.

Luni, 30 septembrie, primarul a mers la școală. “În urma discuției purtate cu directorul și alți profesori, am decis să-i spunem copilului că 30 de zile nu mai merge cu microbuzul pentru ce a făcut. Ce altceva să-i faci? Că nu poți să-i scazi nota la purtare, nu poți s-o atingi nici cu o floare. Am scos fata în față. I-am zis frumos: «Domnișoară, vină în față să vadă și colegii tăi ce ai făcut joi». I-am vorbit frumos, ne-am despărțit frumos“, a declarat pentru publicația Adevărul primarul din Ilfov.

De cealaltă parte, mama fetei povestește pentru publicația citată că “mi-au pus fata la zid, de zici că a făcut o crimă”. “Am mers la școală și acolo domnul primar a scos toți elevii în curte și o certa pe fata mea. Fata a început să plângă. Fata mea era pusă la zid în fața celorlalți de ziceai că a făcut o crimă“, a spus Ionica Galbenu, pentru Adevărul.

Femeia a declarat că temerea sa cu privire la modul în care este tratată fiica ei este cu atât mai mare, cu cât urmează să plece la muncă în Anglia, iar fata și fratele său mai mic rămân în grija bunicii.

Foto: Facebook/ Jurnal de Ilfov

Citește și:

 

 

 

Exit mobile version