Cum poate ajuta chimia la prevenția poluării. Nicoleta Sandu, doctorandă în România: O adevărată muncă detectivistă în care investigăm și explicăm fenomenele

Foto: © Dmytro Zinkevych | Dreamstime.com

Prinsă de ”microbul” chimiei încă din școala generală datorită lecțiilor în laborator, Nicoleta Sandu e acum doctorandă a Facultății de Chimie de la Universitatea București, cu o teză axată pe sinteză organică. Tânăra care își petrece mare parte a timpului în laborator a explicat pentru LearnGate.ro că detecția și prevenția poluării e unul dintre domeniile în care pot fi utilizate rezultatele cercetărilor sale, prin intermediul senzorilor.

Cu o carieră de cercetător în pregătire, Nicoleta Sandu le spune copiilor pasionați de chimie că studiul acestei materii deschide porțile pentru o carieră în industria farmaceutică, cosmetică sau medicală, dar și în domeniul anti-dopingului sau al criminalisticii.

Rep.: De unde a venit atracția ta pentru chimie, ce te-a determinat să urmezi această carieră?

Scânteia s-a aprins în școala generală, unde am întâlnit o profesoară care mi-a insuflat plăcerea și atracția pentru chimie. Apoi, în anii de liceu am întâlnit o altă profesoară care m-a inspirat în continuare și mi-a susținut dragul de a învăța chimie, de a înțelege, de a lucra suplimentar. Dumneaei m-a și îndrumat spre Facultatea de Chimie a Universității din București, pentru că-mi doream să continui studiile în acest domeniu.

Citește tot articolul pe LearnGate.ro.

Foto: © Dmytro Zinkevych | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Exit mobile version