Cum poate ajuta chimia la prevenția poluării. Nicoleta Sandu, doctorandă în România: O adevărată muncă detectivistă în care investigăm și explicăm fenomenele

1.043 de vizualizări
Foto: © Dmytro Zinkevych | Dreamstime.com
Prinsă de ”microbul” chimiei încă din școala generală datorită lecțiilor în laborator, Nicoleta Sandu e acum doctorandă a Facultății de Chimie de la Universitatea București, cu o teză axată pe sinteză organică. Tânăra care își petrece mare parte a timpului în laborator a explicat pentru LearnGate.ro că detecția și prevenția poluării e unul dintre domeniile în care pot fi utilizate rezultatele cercetărilor sale, prin intermediul senzorilor.

Cu o carieră de cercetător în pregătire, Nicoleta Sandu le spune copiilor pasionați de chimie că studiul acestei materii deschide porțile pentru o carieră în industria farmaceutică, cosmetică sau medicală, dar și în domeniul anti-dopingului sau al criminalisticii.

Rep.: De unde a venit atracția ta pentru chimie, ce te-a determinat să urmezi această carieră?

Scânteia s-a aprins în școala generală, unde am întâlnit o profesoară care mi-a insuflat plăcerea și atracția pentru chimie. Apoi, în anii de liceu am întâlnit o altă profesoară care m-a inspirat în continuare și mi-a susținut dragul de a învăța chimie, de a înțelege, de a lucra suplimentar. Dumneaei m-a și îndrumat spre Facultatea de Chimie a Universității din București, pentru că-mi doream să continui studiile în acest domeniu.

Citește tot articolul pe LearnGate.ro.

Foto: © Dmytro Zinkevych | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

“Nu pot să spun că anul viitor alocarea din PIB pentru cercetare în România va fi de 2%”, adică 1% finanțare publică și 1 % privată, spune noul ministru Bogdan-Gruia Ivan / La începutul anului, Nicolae Ciucă și Sebastian Burduja vorbeau despre 1% de la buget pentru cercetare în 2024

Ținta de 2% din PIB pentru cercetare – 1% din bani publici și 1% din zona privată – este “mai mult decât curajoasă”, dar “nu pot să spun că anul…
Vezi articolul

VIDEO Olimpicul Pavel Ciurea: Majoritatea profesorilor sunt demotivați, nu transmit o pasiune față de materia lor / Școala ar trebui să fie modernă, să-i stimuleze pe profesori, ca să transmită un interes la clasă și elevii să continue tradiția

Olimpicul internațional la matematică Pavel Ciurea face o radiografie a sistemului de Educație din România. El spune într-un interviu pentru G4Media că mulți profesori sunt demotivați și nu reușesc să…
Vezi articolul

Federația asociațiilor de părinți se opune examenelor de admitere la liceu, prevăzute ca opțiune în “România Educată”: vor duce la lipsă de transparență, de echitate și egalitate de şanse și la o ierarhie nefirească între școli, nu oferă garanția integrității

Posibilitatea unor licee de a organiza examene proprii de admitere, separate de examenul de evaluare națională, conform proiectului România Educată, a “stârnit un val de îngrijorare în rândul majorității părinților”,…
Vezi articolul