Facultatea de Medicină a Universității din Suceava a primit teren pentru propria clădire

3.606 vizualizări
Foto: usv.ro
Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat, joi, că Guvernul a aprobat în ultima şedinţă transferul terenului pentru construcţia Facultăţii de Medicină din municipiul Suceava, astfel încât în curând vor putea demara lucrările la această investiţie, relatează Agerpres.

Este vorba despre Facultatea de Medicină și Științe Biologice din cadrul Universității Ștefan cel Mare din Suceava, facultate a cărei înființare a fost aprobată de guvern în 2021. În cadrul acestei facultăţi, pentru început, funcţionează şapte programe de studii: licenţă în nutriţie şi dietetică, asistenţă medicală generală, balneo-fizio-kinetoterapie şi recuperare, tehnică dentară, biologie, biochimie şi masterat în medicină – nutriţie şi recuperare medicală.

Potrivit lui Flutur, este transferată o suprafață de 1.440 de metri pătraţi, teren aflat în curtea Spitalului Judeţean (SJU) Suceava.

  • Oficialul a precizat: “Consiliul Judeţean a aprobat în luna iunie 2022 transferul către Universitatea ‘Ştefan cel Mare’ a acestei suprafeţe de teren, în şedinţa de miercuri a Guvernului fiind definitivate procedurile în acest sens. La propunerea Consiliului Judeţean, Guvernul a adoptat hotărârea pentru transferul acestui teren către universitate. Cred că este pasul final pentru a începe construcţia sediului Facultăţii de Medicină de la Suceava“.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Ligia Deca, aviz favorabil în Parlament pentru un nou mandat de ministru al Educației: Media creșterilor salariale de luna aceasta este de 30,5% pentru personalul didactic, respectiv 33,9% pentru personalul nedidactic / Ca priorități, ministrul nu anunță nicio noutate, doar evocă obiectivele din PNRR

Audierea în comisia parlamentară a miniștrilor propuși, pentru ocuparea portofoliilor din Cabinetul Ciolacu, a început cu ministrul Educației, Ligia Deca. Aceasta a avut un discurs în care și-a prezentat prioritățile,…
Vezi articolul