Cum va fi învățământul hibrid, conform ministrului Educației: profesorul intră în clasă, se conectează pe platformă și își desfășoară ora normal cu elevii din clasă și urmăresc lecția și cei de acasă

FOTO: gov.ro

Profesorul intră în clasă, se conectează pe platformă și își predă normal lecția pe care o urmăresc și elevii din clasă și cei de acasă, așa a explicat ministrul Educației, Monica Anisie, la Digi24, modul de desfășurare a învățământului hibrid.

Întrebare: “În cazul în care avem o școală în care se desfășoară simultan și învățământul cu prezență fizică și cel online, cum gestionează situația aceasta un profesor? Are pe de-o parta orele în școală și reia toate aceste ore și în online, adică muncește dublu? “

Monica Anisie: “Nu, nu este vorba despre acest lucru. transmisia de face din școală. Deci în clasă profesorul intră în sala de curs, intră pe platformă, se conectează pe platformă, se conectează și elevii care sunt acasă și urmăresc LIVE ce se întâmplă în clasă. Deci profesorul își desfășoară ora normal cu elevii din clasă și urmăresc lecția respectivă și cei de acasă.”

Întrebare: “Cele 5 minute de pauză de ajuns dintr-o clasă în alta, vor fi folosite și pentru deconectarea de la platformă într-o clasă și reconectarea la platformă în altă clasă, ajung 5 minute?” 

Monica Anisie: “Trebuie să ajungă și… să se conecteze rapid la platformă, de cele mai multe ori și elevii pot face lucrul acesta, să-l conecteze pe profesorul pe care-l așteaptă să intre la oră și lecția să se desfășoare normal”.

 Știrea este în curs de actualizare

Exit mobile version