Curățăm România, o campanie națională organizată în școli în luna aprilie în care vor fi acțiuni de voluntariat iar specialiști în probleme de mediu le vor vorbi elevilor

Foto: © Dmytro Zinkevych | Dreamstime.com

Campania națională Curățăm România, sub sloganul “Vrem o țară fără deșeuri abandonate” își propune responsabilizarea și implicarea activă a tuturor elevilor cu obiectivul comun de a păstra o țară curată, potrivit unui comunicat de presă al ministerului Educației. Campania va fi organizată de ministerele Mediului și Educației cu implicarea inspectoratelor județene școlare.

Campania Națională „Curățăm România!” se va derula sub sloganul „Vrem o țară fără deșeuri abandonate!” în cursul lunii aprilie 2022 și își propune responsabilizarea și implicarea activă a tuturor elevilor cu obiectivul comun de a păstra o țară curată, potrivit unui comunicat de presă al ministerului Educației.

Ministrul Sorin Cîmpeanu, împreună cu cel al Mediului, Tantos Barna au prezentat în cadrul unei videoconferințe cu inspectorii școlari județeni, principalele obiective ale campaniei.

Acțiunile educative vor fi coordonate de echipe mixte formate din reprezentanti ai inspectoratelor școlare și ai instituțiilor de nivel județean din subordinea Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor.  

Ministrul Sorin Mihai Cîmpeanu a subliniat importanța introducerii „Săptămânii verzi” în structura anului școlar 2022 – 2023 ca perioadă dedicată acțiunilor de protecție a mediului. Deocamdată tot ce s-a anunțat despre această săptămână propusă prin proiectul România Educată, ar fi o posibilă perioadă de desfășurare, între lunile, aprilie – iunie, potrivit structurii anului școlar prezentate și propuse de ministrul Educației săptămâna aceasta, care ar cuprinde 5 module de învățare, nu semestre.

Această inițiativă este în acord cu prioritățile la nivel european și mondial, precum și cu obiectivele Proiectului România Educată, se preciează în comunicatul de presă.

Conform declarației asumate de către miniștrii Sorin Mihai Cîmpeanu și Barna Tánczos, regulamentul de organizare a „Săptămânii verzi” va fi elaborat în parteneriat de către cele două instituții guvernamentale.

Foto: © Dmytro Zinkevych | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Exit mobile version