Curățăm România, o campanie națională organizată în școli în luna aprilie în care vor fi acțiuni de voluntariat iar specialiști în probleme de mediu le vor vorbi elevilor

1.469 de vizualizări
Foto: © Dmytro Zinkevych | Dreamstime.com
Campania națională Curățăm România, sub sloganul “Vrem o țară fără deșeuri abandonate” își propune responsabilizarea și implicarea activă a tuturor elevilor cu obiectivul comun de a păstra o țară curată, potrivit unui comunicat de presă al ministerului Educației. Campania va fi organizată de ministerele Mediului și Educației cu implicarea inspectoratelor județene școlare.

Campania Națională „Curățăm România!” se va derula sub sloganul „Vrem o țară fără deșeuri abandonate!” în cursul lunii aprilie 2022 și își propune responsabilizarea și implicarea activă a tuturor elevilor cu obiectivul comun de a păstra o țară curată, potrivit unui comunicat de presă al ministerului Educației.

Ministrul Sorin Cîmpeanu, împreună cu cel al Mediului, Tantos Barna au prezentat în cadrul unei videoconferințe cu inspectorii școlari județeni, principalele obiective ale campaniei.

 • Participarea specialiștilor în probleme de mediu la orele de dirigenție cu tematici specifice, precum și prin încurajarea implicării elevilor în activități de voluntariat în domeniul protecției mediului.
 • Formarea de atitudini și percepții privind protecția mediului reprezintă pentru cele două ministere un obiectiv la fel de important ca implicarea în acțiuni concrete de ecologizare pe bază de voluntariat.

Acțiunile educative vor fi coordonate de echipe mixte formate din reprezentanti ai inspectoratelor școlare și ai instituțiilor de nivel județean din subordinea Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor.  

Ministrul Sorin Mihai Cîmpeanu a subliniat importanța introducerii „Săptămânii verzi” în structura anului școlar 2022 – 2023 ca perioadă dedicată acțiunilor de protecție a mediului. Deocamdată tot ce s-a anunțat despre această săptămână propusă prin proiectul România Educată, ar fi o posibilă perioadă de desfășurare, între lunile, aprilie – iunie, potrivit structurii anului școlar prezentate și propuse de ministrul Educației săptămâna aceasta, care ar cuprinde 5 module de învățare, nu semestre.

Această inițiativă este în acord cu prioritățile la nivel european și mondial, precum și cu obiectivele Proiectului România Educată, se preciează în comunicatul de presă.

Conform declarației asumate de către miniștrii Sorin Mihai Cîmpeanu și Barna Tánczos, regulamentul de organizare a „Săptămânii verzi” va fi elaborat în parteneriat de către cele două instituții guvernamentale.

Foto: © Dmytro Zinkevych | Dreamstime.com / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


5 comments
 1. Poate ii invata cineva sa nu mai arunce gunoaie sau sa scuipe. Sau poate se gaseste o modalitate de a aplica amenzi. Curatam si a doua nu se mai cunoaste, nu e o solutie.

  1. Foarte corect. An de an pe la Scoala Altfel sau Let’s do it tot ii invatam sa faca ce trebuie, apoi iar arunca si fac mizerie. Nu au cei 7 ani de acasa si oricat ne-am chinui noi, nu reusim sa facem oameni din ei.

 2. Traducere: luare iar cu japca elevi, pompieri, jamdarmi, profesori la munci agricole si de igienizare. Fix ca in Comunism. Sub masca voluntariatului, incep amenintarile ISJ cu privire la “implicarea” in actiuni de protectia mediului.

  1. Serios?Cu japca?Pai pe unde va faceți veacul de trebuie sa fie indusa cu japca o atitudine normală și civilizată?În peșteră?

   1. Ti se pare normal ca altii sa faca munti de gunoaie, apoi sa impui voluntariat tot celor responsabili? Nu, nu traim in pestera, dar m-am saturat de heirupisme de astea mascate in voluntariat ba de la Crucea Rosie, ba de la Donare de sange sau Let’s do it. Poate nu stiti, dar inca se mai obliga profesorii si elevii sa cumpere calendare Crucea Rosie, inca se mai obliga voalat sa se faca donatii, se aduc cu japca elevi, studenti, jandarmi la plantat de puieti, la donat sange, la strans gunoaie din paduri. Ce vezi bun in a pune tot pe cei responsabili sa faca voluntariat obligatoriu, pe cand cei vinovati iti rad in nas? Romania este tara in care inundatii carora le scot voluntarii apa din casa, in loc sa lucreze cot la,cot, beau la birt. Romania este tara in care se ajuta ucrainenii, dar nu se ajuta un invalid sau un om care si-a pierdut casa intr-o calamitate. M-am saturat sa-mi spuna statul cand sa fiu voluntar si sa-mi impuna in fisa postului de cadru didactic ca trebuie sa fac voluntariat daca vreau minim 85 de puncte la evaluarea anuala. Asa ca, abtineti-va! Ca nu noi suntem cei care traim in pestera, ci tocmai cei al caror spirit civic dorim sa-l indreptam an de an fara sorti de izbanda.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

VIDEO Antonia Pup, CNE: Ministerul Educației trebuie să aibă o toleranță zero față de profesorii care nu își țin cele 40 de ore / Să renunțe la meditații, să predea cu aceeași pasiune pentru elev de 10 și unul de 5

Ministerul Educației trebuie să aibă o toleranță zero față de profesorii care nu își țin cele 40 de ore, a declarat președintele Consiliului Național al Elevilor, Antonia Pup, la dezbaterea…
Vezi articolul