Cuvântul englez al anului, stabilit de dicționarul Collins, este „permacrisis”: “perioadă prelungită de instabilitate și insecuritate”

Foto: Pexels.com

Pandemie, schimbări climatice, război cu amenințare nucleară, facturi vertiginoase, raționalizarea energiei, inflație – dicționarul Collins a ales cuvântul englezesc al anului, care nu putea fi mai potrivit decât atât: este ”permacrisis”, un neologism care indică ”o perioadă prelungită de instabilitate și insecuritate”, notează La Stampa, citată de Rador.

Pe scurt, noua normalitate este o anxietate constantă, o supraviețuire în echilibrul dintre preocuparea pentru ceea ce se întâmplă și pentru ceea ce se mai poate întâmpla, potrivit surselor citate.

”Rezumă cât de oribil a fost anul 2022 pentru atât de mulți oameni”, a spus Alex Beecroft, directorul Collins Learning. “De multe ori, limba poate fi o oglindă a ceea ce se întâmplă în societate și în restul lumii. Anul acesta a trebuit să facem față unei provocări după alta. Am experimentat revoltele cauzate de Brexit, pandemia, vremea rea, războiul din Ucraina, instabilitatea politică, raționalizarea energiei și criza costului vieții. Este normal ca oamenii să trăiască acum într-o stare de incertitudine și într-o îngrijorare constantă”.

Citește mai mult pe G4Media.ro.
Exit mobile version