“Dacă sunt elevă în clasa x și din prima zi de școală m-am așezat în banca a treia de la fereastră, acolo voi sta până se sfârșește semestrul întâi”, spune ministrul Educației care anunță că laboratoarele vor fi evitate

Foto: © Syda Productions | Dreamstime.com

Ministrul Educației a explicat principiul după care elevii trebuie să se ghideze la școală, pentru a limita cât mai mult deplasarea între clase și în interiorul clasei, între bănci. Monica Anisie a declarat la TVR miercuri că un elev care s-a așezat într-o bancă în prima zi de școală, acolo va stat tot semestrul. Oficialul a mai anunțat că laboratoarele școlare trebuie evitate.

Laboratoarele școlare nu pot fi frecventate de mai multe clase în acest an școlar, acestea putând fi folosite de o singură grupă de elevi, potrivit ministrului Educației.

“Normele sanitare prevăd că aceste laboratoare să fie evitate.

Școala trebuie să se organizeze în așa fel încât o sală de curs înseamnă de fapt o clasă de elevi. Deci nu au voie elevii să se plimbe prin mai multe clase, chiar și în bănci deci dacă sunt elevă în clasa X și din prima zi de școală m-am așezat în banca a treia de la fereastră, acolo voi sta până se sfârșește semestrul întâi”, a explicat Anisie.

Ordinul comun al ministrului Sănătății și ministrului Educației privind normele sanitare prevede că “Trebuie evitate experimentele practice care necesită mișcare și/sau interacțiune strânsă între elevi. Elevii nu se vor muta din clasa de bază în laboratoare”.

De asemenea, normele care sunt obligatorii pentru toate școlile, mai prevăd că în sala de clasă:

Foto: © Syda Productions | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Exit mobile version