“Dacă un elev refuză să participe, refuză să comunice cu tine, atunci nu ai încotro, va trebui să existe și corigență” – spune secretarul de stat pentru învățământ preuniversitar Sorin Ion / Legislația prevede că elevii cu note insuficiente sau cu absențe “sunt declarați amânați”, nu lăsați corigenți

Sorin Ion / Foto: Facebook.com

Anul acesta pot fi lăsați elevi corigenți, dă asigurări secretarul de stat din Ministerul Educației, Sorin Ion, responsabil pentru învățământul preuniversitar. Acesta a declarat, pentru scoala9.ro, că “dacă un elev refuză să participe, refuză să comunice cu tine, atunci nu ai încotro, va trebui să existe și corigență”.

Situația în care un elev nu participă fizic la oră este însă sancționată cu absență, potrivit Regulamentului de organizare și funcționare a unităților de învățământ. Iar potrivit aceluiași regulament, elevii care au prea multe absențe sau care nu au suficiente note pentru a le fi încheiate mediile, “sunt declarați amânați, semestrial sau anual”, potrivit articolului 117 din ROFUIP.

Ce susține secretarul de stat Sorin Ion:

Ce se întâmplă cu elevii amânați pe semestrul I, potrivit ROFUIP:

“Elevii declaraţi amânaţi pe semestrul I îşi încheie situaţia şcolară în primele patru săptămâni de la revenirea la şcoală.

Regulamentul pentru organizarea școlilor prevede că un elev poate fi lăsat corigent în anumite condiții:

Art. 119

Reamintim că anul acesta, pe 9 mai 2020, ministrul Monica Anisie a declarat că-i asigură “pe copii că trebuie să fie liniștiți” și a explicat că “dacă există și posibilitatea ca pe primul semestru copilul să aibă o medie sub 5 – în această situație nu supunem copilul unui risc. Ci, din contră, venim în sprijinul lui. Și atunci îi dăm posibilitatea să dea o lucrare, să facă un proiect, să fie apreciat pentru activitatea online”.

Întrebată dacă asta este o măsură astfel încât elevul respectiv să nu devină corigent, Anisie a răspuns: “Exact! Iar nota pe care o primește pe proiectul respectiv, pe tot ce am spus mai devreme, nota respectivă devine media anuală. Adică se elimină media de pe primul semestru“.

Declarațiile de atunci au fost făcute la un post de televiziune deținut de Partida Romilor Pro-Europa, la emisiunea “Din viața romilor”.

Foto: Facebook.com/Sorin Ion

Exit mobile version