Danemarca are una dintre cele mai scăzute rate de bullying din Europa / Cum reușesc profesorii să insufle respectul între elevi, la școală

Foto: © Marmogar | Dreamstime.com

Danemarca, alături de Suedia și Finlanda, are una dintre cele mai scăzute rate de hărțuire din Europa. Jurnaliștii Euronews au stat de vorbă cu profesori, elevi și părinți pentru a afla cum reușește această țară scandinavă să elimine hărțuirea în școli, potrivit G4Media.ro.

Sluseholmen Skole din Copenhaga este una dintre numeroasele școli daneze în care copiii sunt învățați de la o vârstă fragedă cum să evite hărțuirea, care provoacă mai puține daune aici decât în alte părți ale Europei. (…)

Învățarea modului de a trăi unii cu alții face parte din predare. „Încercăm mereu să-i facem pe copii să lucreze împreună în diferite tipuri de grupuri, între sexe și nu întotdeauna cu cei mai buni prieteni ai lor”, a declarat profesoara Louise Ibsen. „Ei exersează, de asemenea, abilitățile sociale pentru a comunica și, de asemenea, pentru a ajunge la un compromis cu privire la diferite idei.”

Aceste metode sunt doar câteva exemple de programe folosite în multe școli daneze pentru a preveni bullying-ul, încă de la grădiniță. Iar copiii sunt foarte receptivi. „Toată lumea se respectă pe deplin”, a declarat eleva Polly Schlüter Bingestam. „Prietenii te ajută dacă ești agresat, pentru că îi opresc pe agresori și cheamă un profesor.”

Citește tot articolul pe G4Media.ro

Photo © Marmogar | Dreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.

Exit mobile version