Danemarca are una dintre cele mai scăzute rate de bullying din Europa / Cum reușesc profesorii să insufle respectul între elevi, la școală

416 vizualizări
Foto: © Marmogar | Dreamstime.com
Danemarca, alături de Suedia și Finlanda, are una dintre cele mai scăzute rate de hărțuire din Europa. Jurnaliștii Euronews au stat de vorbă cu profesori, elevi și părinți pentru a afla cum reușește această țară scandinavă să elimine hărțuirea în școli, potrivit G4Media.ro.

Sluseholmen Skole din Copenhaga este una dintre numeroasele școli daneze în care copiii sunt învățați de la o vârstă fragedă cum să evite hărțuirea, care provoacă mai puține daune aici decât în alte părți ale Europei. (…)

Învățarea modului de a trăi unii cu alții face parte din predare. „Încercăm mereu să-i facem pe copii să lucreze împreună în diferite tipuri de grupuri, între sexe și nu întotdeauna cu cei mai buni prieteni ai lor”, a declarat profesoara Louise Ibsen. „Ei exersează, de asemenea, abilitățile sociale pentru a comunica și, de asemenea, pentru a ajunge la un compromis cu privire la diferite idei.”

Aceste metode sunt doar câteva exemple de programe folosite în multe școli daneze pentru a preveni bullying-ul, încă de la grădiniță. Iar copiii sunt foarte receptivi. „Toată lumea se respectă pe deplin”, a declarat eleva Polly Schlüter Bingestam. „Prietenii te ajută dacă ești agresat, pentru că îi opresc pe agresori și cheamă un profesor.”

Citește tot articolul pe G4Media.ro

Photo © Marmogar | Dreamstime.comDreamstime.com sprijină educaţia din România şi oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil / Campania Back to school oferă posibilitatea oricărei școli, profesor sau elev să descarce imagini de calitate cu 50% discount.


3 comments
  1. noi le băgăm cap concurenta cu orice preț,sa se spulbere pt note….sa fie cei mai buni la toate….copi de 14 ani care dezvoltata anxietate că precis langa ei sunt unii mai buni….sa ia 10….o dementa totala….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

“Așa cum Europa ne ține în anticamera Schengen din 2011, la fel Guvernele României și parlamentarii români amână aplicarea, tot din 2011”, a bugetului de 6% din PIB pentru Educație – Federația sindicală “Spiru Haret” cere parlamentului să majoreze bugetul alocat învățământului

“Doamnelor și domnilor politicieni, nu mai acuzați Austria și politicienii de la Viena pentru poziția avută (în privința includerii României în Schengen – n. red.). Nu au făcut decât să…
Vezi articolul

Marian Crăciun, Universitatea din București: La noi există un consilier școlar cu roluri multiple: și de psiholog, și de asistent social, și de mediator școlar. Oficial, la 500 de elevi, neoficial, la vreo 1.200. N-ai cum să faci o intervenție de succes, văzându-te cu un elev care are probleme o dată la 2 săptămâni

Marian Crăciun, director al Departamentului de Consiliere și Orientare pentru Carieră din cadrul Universității din București, a declarat pentru TVR Craiova că „la noi există un consilier cu roluri multiple: și de psiholog,…
Vezi articolul

România are înregistrați, oficial, 105.000 tineri ieșiți din școală și fără loc de muncă, în pofida sutelor de milioane de euro alocați pentru ei din fonduri europene. Valorile reale, considerabil mai mari – europarlamentarul Cristian Ghinea

România are 105.000 de tineri care au ieșit din școală, dar nu au un loc de muncă, “înregistrați oficial în bazele de date ale statului (circa un sfert din numărul…
Vezi articolul