Relatarea unui părinte, din careul unei școli din centrul Bucureștiului: Fix ca acum 30 de ani. Directoarea cu reprezentanții primăriei, poliției, bisericii, nu m-ar mira să fi fost și de la Elcen sau Metrorex, băteau câmpii

4.880 de vizualizări
Foto: Edupedu.ro
“Am rămas consternat de careu. Fix ca acum 30 de ani. Ticseală maximă de părinți cu copii, gălăgie, iar directoarea cu reprezentanții primăriei, poliției, bisericii, nu m-ar mira să fi fost și de la Elcen sau Metrorex, băteau câmpii și nu se înțelegea nimic. Sadici”. Așa începe își începe relatarea trimisă Edupedu.ro tatăl unui copil care astăzi a început clasa pregătitoare la o școală din centrul Bucureștiului.

Într-o scrisoare trimisă Edupedu.ro, părintele a povestit, sub protecția anonimatului, uimirea cu care a descoperit că singura modificare pe care a cunoscut-o componența prezidiului unei școli, în zi de deschidere, este următoarea: “atunci erau oameni de la partid, acum sunt de la biserică”.

Mărturia integrală a Părintelui anonim, trimisă Edupedu.ro:

“Am rămas consternat de careu. Fix ca acum 30 de ani. Ticseală maximă de părinți cu copii, gălăgie, iar directoarea cu reprezentanții primăriei, poliției, bisericii, nu m-ar mira să fi fost și de la Elcen sau Metrorex, băteau câmpii și nu se înțelegea nimic. Sadici.

Copii disperați de plictiseală, părinți disperați, învățătoare disperate, iar conducerea vorbea să se audă singură.

Apoi s-au dus în clase și i-a chemat învățătoarea pe fiecare în parte sa îi cunoască, a fost frumos, plin de drăgălășenie.

Învățătoarea e tânără, pare superok. Dar atâta bătaie de joc ca la careul ăla de început de an școlar, mai rar!

Din tot ce au vorbit oficialii școlii, s-a înțeles doar Tatăl nostru, rostit de un popă. Popa era de la o biserică de proximitate, deși, la fasoanele școlii, te-ai fi așteptat la cel puțin un episcop. N-a venit primarul de sector, poate pentru că erau încă lucrări, schele pe ziduri și o baltă în mijlocul careului, pe unde au călcat la început și la sfârșit doar părinții disperați să-și pozeze copiii. Prin părțile unde reabilitarea s-a terminat, adică unele zone din interior, școala pare super.

Ușor frapant era că cei mai mulți dintre părinți și bunici nu păreau foarte deranjați de situație, cel puțin nu se manifestau. Erau preocupați, doar, să nu se plictisească prea rău copiii, adică de efecte, nu de cauză. Bine, nici n-ar fi avut ce face.

Frapant a fost și numărul mare de familii venite în formulă extinsă. Ca la serbare, doar că serbarea asta a fost simultan pentru multe clase deodată, în careul din spatele școlii, nu prea mare, ca pe vremuri. Bunicele confereau calmul necesar comunității: ele înțelegeau foarte bine ce se întâmplă și erau cele mai înțelegătoare.

Nu credeam să văd aiureală mai mare până pe la prânz, când s-a umplut feed-ul cu Pandele urcat pe un scăunel, să fie el mai presus de toți la Voluntari.”

Florentin Pandele, primarul din Voluntari, discurs cocoțat pe scaun la deschiderea anului școlar / Foto: G4Media.ro

Amintim că astăzi a început școala, iar fotografiile cu ceremoniile ținute în curțile școlilor au invadat rețelele de socializare. Înaintea unui an cu două rânduri de alegeri (locale și parlamentare), numeroși politicieni și aleși locali au ținut să se facă văzuți alături de copii. De remarcat că la evenimentele de deschidere a școlilor au participat în continuare și reprezentanți ai bisericilor, deși decizia participării preoților trebuie să aparțină Consiliului de Administrație al școlii, din care fac parte și părinții.

Citește și:

 

 

 

 


1 comment
  1. Dar cine trebuia sa fie prezent in careu,ca sa fie si acest tatic mulțumit?Bianca Dragusanu sau Daniela Crudu?Păi cu asa părinți….va dati seama ce elevi vom avea!!!!Si deci viitorul țării pe mâinile cui va rămâne!RUSINE domnule tătic!!Dacă tu sfidezi si nu respecți reprezentanții unor instituții ale statului,ma intreb oare cum va respecta copilul dumneata pe cineva?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

EXCLUSIV Cum a resuscitat Mariana Dogaru, președinta consiliului ARACIP, prin decizie personală, un atestat abrogat prin Hotărâre de Guvern. Pe baza formularului abrogat școlile acreditate primesc finanțarea de la stat

Mariana Dogaru, președinta consiliului Agenției Române pentru Asigurarea Calității în Învățământul Preuniversitar (ARACIP), a dat o decizie prin care instituția emite în continuare același model de atestat privind nivelul calității…
Vezi articolul

Andreas Schleicher, OCDE: Lumea financiară este cât se poate de reală pentru copiii de 15 ani / Părinții sunt o sursă foarte importantă de cunoștințe financiare, iar când părinții nu pot să-și îndeplinească rolul, școala trebuie să-și facă treaba

Studiile efectuate în țările Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), atât în privința alfabetizării financiare a copiilor de 15 ani (în cadrul PISA), cât și în privința modului în…
Vezi articolul