Daniel Funeriu: Activiștii nu au ce căuta în școli / Prezența lor la școală trebuie împiedicată activ, la nivel de discurs și de legislație

Foto: Facebook.com / Daniel Funeriu

“Astăzi se dă în subteranele puterii o luptă pe viață şi pe moarte pentru a facilita accesul în şcoli a multor alte categorii de oameni în afară de profesori”, scrie vineri, într-un mesaj publicat pe Facebook, fostul ministru al Educației Daniel Funeriu. El afirmă, în acest context, că “activiştii, de orice fel, nu au ce căuta în şcoli. Nu doar că trebuie să interzicem, pasiv, prezența activiştilor în şcoli, ci trebuie să o împiedicăm activ, de la nivel de discurs până la nivel de legislație”.

Daniel Funeriu arată că, în condițiile în care “copiii sunt ca un burete” în privința lucrurilor pe care le aud, “activişti care azi pot părea că militează pentru o cauză “bună” pot fi înlocuiți mâine cu te miri ce ciudați”.

Potrivit fostului ministru, așa cum “slăbiciunea statului în justiție a dus la incredibilul grad de corupție”, “tot aşa, slăbiciunea statului în educație, cedarea de teren către activişti, va duce în fața copiilor voştri tot felul de ciudați care le vor introduce copiilor putreziciuni în minte, în loc să îi formeze riguros şi ştiințific. Iar această corupere a minții copiilor va duce la ceva mult mai grav decât corupția: estropierea spiritului şi minților copiilor de azi, care vor fi părinții de mâine.”

Mesajul lui Daniel Funeriu, integral:

Foto: Facebook.com / Daniel Funeriu

Exit mobile version