De 4 ani la Titularizare pică aceeași variantă de subiecte, cea cu numărul 3. La Limba franceză profesorii reclamă o eroare în barem

Foto: © Volodymyr Tverdokhlib | Dreamstime.com

Timp de 4 ani la rând, din 2017 până în 2020, inclusiv, la examenul de Titularizare, proba scrisă, a fost mereu extrasă varianta de subiecte cu numărul 3. Subiectele sunt diferite, dar varianta extrasă este aceeași, potrivit site-ului oficial titularizare.edu.ro. La limba franceză mai mulți profesori reclamă existența unei erori în barem.

Varianta 3 de subiecte pentru Titularizare a fost extrasă în 2017, 2018, 2019 și 2020.

În plus, la Istorie la primul subiect este al treilea an, din ultimii 4, când se dă un text suport din aceeași carte – este vorba despre S. Berstein, P. Milza, Istoria Europei. 

Profesorii remarcă faptul că în cazul subiectelor din acest an, de la proba scrisă pentru Limba franceză, baremul de notare de la subiectul II acceptă o singură metodă de rezolvare, pe când cărțile din bibliografia pentru concurs dau posibile două variante într-un astfel de caz.

Subiectul reclamat este următorul:

Baremul prevede o singură variantă de rezolvare:

„Există două variante de rezolvare în funcție de felul în care privim problema de gramatică, dacă ne raportăm la propoziția subordonată sau la cea principală. Există două cărți de gramatică specificate în programa de titularizare în care se poate observa că unii autori aceeptă o variantă iar alții o indică pe a doua”, potrivit sesizării făcute de mai mulți candidați la examenul de miercuri.

„Concret, la subiectul de gramatică am avut o subordonată care este tratată diferit de la o gramatică la alta. Chiar și în cărțile din bibliografie, în una scrie într-un mod, în cealaltă diferit.
Problema este ca în barem apare o singură variantă de rezolvare”, ne-a scris un alt candidat.

Titularizarea a fost susținută de peste 30 de mii de candidați, iar rezultatele inițiale ale examenului vor fi publicate pe 4 august.

Foto: © Volodymyr Tverdokhlib | Dreamstime.com

Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care site-ul Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Exit mobile version