De ce are o oră două pauze și ce fac profesorii fără catalog? Anisie: Pauzele sunt pentru aerisire, catalogul poate fi completat fie la finalul cursurilor, fie electronic

Cele două pauze prevăzite în Ghidurile publicate azi de autorități “sunt pentru aerisire”, a declarat ministrul Educației Monica Anisie, la Digi24. Aceasta a mai spus că profesorii nu mai folosesc catalogul la clasă și că acest catalog poate fi completat fie la finalul cursurilor, fie electronic.

Întrebată de ce au elevii două pauze, Anisie a spus că “a fost propunerea Ministerului Sănătății pentru a avea timp de aerisire. Este necesar să îi protejăm pe copii și profesori.

Aceste pauze sunt pentru ca profesorul să poată merge de la o clasă la alta, dar și pentru elevi”.

Întrebată cum vor putea profesorii ca în cele 5 minute să aibă și sub supraveghere copiii, să meargă și la o lată clasă în aceeși pauză, Anisie a spus că “unitatea de învățământ desemnează o persoană care trebuie să supravegheze respectarea regulilor”.

Ghidul prevede că profesorii nu mai folosesc catalogul. Cu ce se înlocuiește catalogul?

“Catalogul popate fi completat și la finalul cursurilor. Pentru că în această perioadă am experimentat și condica electronică, școala și profesorii pot folosi și acum aceste instrumente”, a spus Anisie.

Toate clasele vor fi împărțite în două?

“Nu neapărat în două. Am spus în perioada de pregătire pentru examene, ca să fie împărțite în două clasele. Așa s-a ajuns că distanța să fie de doi metri. Acum distanțarea prevăzută de OMS e de doar 1 metru. Deci dacă spațiul permite să intre în clase mai mulți elevi, atunci decizia e la nivelul școlii”, a mai anunțat ministrul.

Știrea este în curs de actualizare 

Foto: captura Digi24

Exit mobile version