De luni, 7 martie, în școlile din New York nu mai e obligatorie masca pentru majoritatea elevilor

Foto: © Monkey Business Images | Dreamstime.com

De luni, 7 martie, nu mai există obligativitatea ca elevii să poarte măști la școală, a anunțat azi primarul orașului New York, dar lasă la latitudinea școlilor să decidă dacă cer elevilor să poarte masca în clase.

De luni, 7 martie, elevii nu vor mai purta mască la interior, în clase, a spus primarul orașului Eric Adams, într-o declarație de presă.

Școlile pot cere elevilor să poarte masca în anumite condiții, iar ministerul sănătății american recomandă purtarea măștii între ziua 6 și ziua a 10-a de la ieșirea din carantină, în cazul elevilor care au fost testați pozitiv și revin la cursuri. În plus, elevii care mai prezintă simptome după perioada de 5 zile de carantină, trebuie să aducă un rezultat negativ, potrivit ABC.

În activitățile educaționale copiii sub 5 ani ar trebui să poarte mască pentru că ei nu pot fi vaccinați anti-Covid 19, a mai spus Adams.

Cazurile de Covid 19 au scăzut rapid în ultima lună. Sunt în jur de 500 de cazuri noi înregistrate zilnic și 25 de spitalizări în orașul New York, față de 40.000 de cazuri și 1000 de internări, cât arătau datele în ianuarie.

De asemenea, din 7 martie, nu mai e nevoie de certificat de vaccinare pentru a merge la restaurant, sala de sport sau cinema, in orașul New York.

Foto: © Monkey Business Images | Dreamstime.com  / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.

Exit mobile version