De luni, 7 martie, în școlile din New York nu mai e obligatorie masca pentru majoritatea elevilor

1.486 de vizualizări
Foto: © Monkey Business Images | Dreamstime.com
De luni, 7 martie, nu mai există obligativitatea ca elevii să poarte măști la școală, a anunțat azi primarul orașului New York, dar lasă la latitudinea școlilor să decidă dacă cer elevilor să poarte masca în clase.

De luni, 7 martie, elevii nu vor mai purta mască la interior, în clase, a spus primarul orașului Eric Adams, într-o declarație de presă.

Școlile pot cere elevilor să poarte masca în anumite condiții, iar ministerul sănătății american recomandă purtarea măștii între ziua 6 și ziua a 10-a de la ieșirea din carantină, în cazul elevilor care au fost testați pozitiv și revin la cursuri. În plus, elevii care mai prezintă simptome după perioada de 5 zile de carantină, trebuie să aducă un rezultat negativ, potrivit ABC.

În activitățile educaționale copiii sub 5 ani ar trebui să poarte mască pentru că ei nu pot fi vaccinați anti-Covid 19, a mai spus Adams.

Cazurile de Covid 19 au scăzut rapid în ultima lună. Sunt în jur de 500 de cazuri noi înregistrate zilnic și 25 de spitalizări în orașul New York, față de 40.000 de cazuri și 1000 de internări, cât arătau datele în ianuarie.

De asemenea, din 7 martie, nu mai e nevoie de certificat de vaccinare pentru a merge la restaurant, sala de sport sau cinema, in orașul New York.

Foto: © Monkey Business Images | Dreamstime.com  / Dreamstime.com sprijină educaţia din România şi, în contextul pandemiei Covid-19, oferă gratuit imagini stock prin care Edupedu.ro îşi poate ilustra articolele cât mai relevant posibil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

You May Also Like

Peste o mie de posturi suplimentate în educație, în special pentru educatori. E nevoie de personal, după ce multe creșe au trecut de la primării la ministerul Educației

Guvernul a aprobat, miercuri, suplimentarea cu 1.175 a numărului de posturi din Educaţie, în principal destinate învăţământului preuniversitar de stat, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru. Hotărârea de…
Vezi articolul

Părinții, despre examenele de final de gimnaziu prevăzute de lege pentru copiii aflați acum în clasa a VI-a: Avem garanția că se vor amâna sau modifica

Copiii aflați acum în clasa a VI-a nu vor da la final de gimnaziu examene transdisciplinare, spune președintele Federației de Părinți din Preuniversitar, Iulian Cristache. Este vorba despre “elevii uitați…
Vezi articolul