Decanul Facultății de Medicină Dentară din Iași, exclus din rândul experților ARACIS pentru că ar fi decontat evaluări făcute noaptea

Școala în Noua Zeelandă

Școala în Noua Zeelandă Foto: Pexels.com

Norina Forna, decan al Facultăţii de Medicină Dentară la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Iaşi, a fost eliminată din Registrul Naţional al Evaluatorilor Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS), transmite Ziarul de Iași.

Motivul? Ea a condus echipa care trebuia să evalueze programul de studii universitare de licenţă de la Universitatea „Dunărea de Jos“ din Galaţi în vara acestui an, iar problema a apărut când contabilii ARACIS au observat că în deconturile solicitate figura faptul că au ajuns la 21.00 seara şi au plecat a doua zi dimineaţă la 7.00, timp în care au consultat tot ce era necesar şi au realizat evaluarea.

„Un lucru absolut absurd. Vă spun sincer, eu când mă duc într-o evaluare, nici nu apuc să vizitez oraşul, stau doar în universitate. O astfel de evaluare făcută corect durează măcar două zile, timp în care se consultă toată documentele universităţii, ale facultăţii, cu privire la programul respectiv de studiu“, au precizat sursele „Ziarului de Iaşi“, care au luat parte şi la şedinţa Consiliului General al ARACIS în care s-au decis sancţiunile.

Citește articolul integral pe Ziarul de Iași

Exit mobile version