Decizia conducerii Universității din București de a condiționa participarea la examene cu prezență fizică de certificatul Covid sau test negativ, suspendată de Tribunalul București / UPDATE Universitatea va face recurs, soluția vizează doar anumiți studenți

CIVIS Open Lab

UniBuc / Foto: Universitatea din București

Tribunalul București a admis, marți, cererea unui grup de studenți de a suspenda o decizie a conducerii Universității din București, adoptată la sfârșitul lunii trecute, prin care se stabilea că studenții trebuie să aibă certificat Covid-19 sau un test negativ recent pentru a putea susține examenele cu prezență fizică. Soluția instanței, publicată miercuri, prevede că aceasta poate fi atacată cu recurs.

UPDATE Universitatea va face recurs, iar dosarul îi vizează doar pe studenții care au acționat în instanță, a precizat pentru Edupedu.ro Mirabela Amarandei, purtător de cuvânt al instituției. Potrivit acesteia: “Universitatea din București va face, desigur, recurs în acest dosar. Este important de precizat că decizia de suspendare, care nu e definitivă, este opozabilă doar studenților care au acționat în judecată. Aș mai adăuga că, pe aceeași speță, Universitatea a câștigat, în primă instanță, două procese, unul la Brăila și altul la Vrancea”.

Pe 16 decembrie 2021, Biroul Executiv al Consiliului de Administrație al UB a decis condițiile privind accesul studenților în săli pentru a da examenele cu prezență fizică. Decizia condiționa acest acces de prezentarea certificatului digital european Covid-19 sau de prezentarea rezultatului negativ al unui test rapid Covid-19, efectuat cu maximum 24 de ore înainte de susținerea examenului.

Un grup de studenți au cerut în contencios administrativ suspendarea deciziei, într-un dosar înregistrat la Tribunalul București pe 30 decembrie 2021.

Marți, instanța a admis cererea de suspendare, care poate fi atacată cu recurs în termen de 5 zile de la comunicare. Suspendarea este decisă “până la soluționarea definitivă a acțiunii în anulare”, ce face obiectul unui alt dosar, care are ca prim termen de judecată 8 februarie.

Decizia de marți a instanței:
Exit mobile version