Deschiderea școlilor, unul dintre cele trei subiecte pe care premierul Orban este invitat să le prezinte miercuri, în Parlament

SURSA: gov.ro

Premierul Ludovic Orban este invitat miercuri, de la ora 13,00, în plenul Parlamentului, o decizie luată, luni, de Birourile permanente reunite, temele vizate fiind limitarea răspândirii noului coronavirus, organizarea alegerilor locale şi deschiderea şcolilor, transmite Agerpres.

În 27 iulie, preşedintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, i-au trimis premierului Ludovic Orban o scrisoare prin care îi cereau să prezinte un raport, care să fie dezbătut cu prioritate, cu privire la măsurile pe care urmează să le întreprindă pentru limitarea răspândirii noului coronavirus şi pentru organizarea, în bune condiţii, a alegerilor pentru administraţia publică locală, dar şi pentru deschiderea noului an şcolar.

Premierul Ludovic Orban a precizat luni că este disponibil să se prezinte cu toate datele în faţa Parlamentului.

“Aştept decizia Birourilor permanente reunite. Ştiţi că am fost invitat la Parlament, le-am răspuns că în cursul acestei săptămâni, fie astăzi, fie mâine, fie poimâine, fie joi sunt disponibil să mă prezint în faţa Parlamentului cu toate datele solicitate”, a spus Orban.

Pe 29 iulie tot Orban declara, însă, cu totul altceva: “Cred că presiunea de a comunica informații despre deschiderea școlilor acum este, mai degrabă, rezultatul inițiativei demoagogice a PSD care m-a chemat să vorbesc despre școală, despre câte-n lună și-n stele”.

Reamintim că mai e doar o lună până la începerea școlii, 14 septembrie 2020 fiind la acest moment cel mai incert debut de an școlar din istoria recentă.

Foto: gov.ro

Exit mobile version