Deschiderea școlilor, unul dintre cele trei subiecte pe care premierul Orban este invitat să le prezinte miercuri, în Parlament

3.068 de vizualizări
SURSA: gov.ro
Premierul Ludovic Orban este invitat miercuri, de la ora 13,00, în plenul Parlamentului, o decizie luată, luni, de Birourile permanente reunite, temele vizate fiind limitarea răspândirii noului coronavirus, organizarea alegerilor locale şi deschiderea şcolilor, transmite Agerpres.

În 27 iulie, preşedintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, i-au trimis premierului Ludovic Orban o scrisoare prin care îi cereau să prezinte un raport, care să fie dezbătut cu prioritate, cu privire la măsurile pe care urmează să le întreprindă pentru limitarea răspândirii noului coronavirus şi pentru organizarea, în bune condiţii, a alegerilor pentru administraţia publică locală, dar şi pentru deschiderea noului an şcolar.

Premierul Ludovic Orban a precizat luni că este disponibil să se prezinte cu toate datele în faţa Parlamentului.

“Aştept decizia Birourilor permanente reunite. Ştiţi că am fost invitat la Parlament, le-am răspuns că în cursul acestei săptămâni, fie astăzi, fie mâine, fie poimâine, fie joi sunt disponibil să mă prezint în faţa Parlamentului cu toate datele solicitate”, a spus Orban.

Pe 29 iulie tot Orban declara, însă, cu totul altceva: “Cred că presiunea de a comunica informații despre deschiderea școlilor acum este, mai degrabă, rezultatul inițiativei demoagogice a PSD care m-a chemat să vorbesc despre școală, despre câte-n lună și-n stele”.

Reamintim că mai e doar o lună până la începerea școlii, 14 septembrie 2020 fiind la acest moment cel mai incert debut de an școlar din istoria recentă.

Foto: gov.ro


4 comments
  1. Domnule Orban ,din tot ce spui azi si maine ,reiese atat de bine aceeasi nepasare de invatamant si evident de tine caci premier daca erai ,laptopurile de mult se duceau dar nu e vina lui Macedonschi cand traia ca multi boi il venerau!👏

  2. Scolile se deschid la 1 septembrie. Sa nu confundam cu inceperea cursurilor. Si se deschid, asadar in nici mai mult, nici mai putin 3 saptamani(21 de zile). Si nicio formare, nicio initiativa de instruire a cadrelor didactice, nimic din cele promise. Ehe, s-au promis multe si tot boborul isi cumpara mastile din propriul salariu si plateste amenzile tot de acolo. Pentru fericitii care mai au salariu. 20 de mii de tablete pentru copiii cetatenilor romani intorsi in pandemie din diaspora? Serios??? Si restul de cateva sute de mii fac foamea cu telefonul mamei in mana daca il au si pe acela. Si profesorii nimic: nico macar o masca de 2 lei. Nu mai spun de tableta. Votati, ca de data asta macar stiti ce votati. Ca a vazut o tara intreaga.

  3. Și vorbește Domnul Orban…și vorbește….și oamenii lui fug cu banii…și fraieri rămân cu vorbele și cu …voluntarii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like