Dexonline semnalează că un cuvânt a fost scris greșit în DOOM3. “Procrastinare”, care înseamnă tergiversare, scris “procastinare” / Se solicită urcarea dicționarului în online

Foto: Facebook.com / Dexonline

Dexonline, site ce agregă dicționare de prestigiu ale limbii române, realizat de o echipă de voluntari, salută intrarea cuvântului procrastinare în ultima ediție, recent apărută, a Dicționarului ortografic, ortoepic și morfologic al limbii române (DOOM), însă atrage atenția că acesta a fost scris greșit, potrivit G4Media.ro.

”De origine latină (procrastinatio = amânare permanentă de pe o zi pe alta, tergiversare), prezent în franceză (procrastination) și în engleză (procrastinate), așteptam o atestare a lui în dicționarele actuale pentru că este deja foarte folosit (de exemplu o căutare pe Google*), dar și foarte căutat (a intrat în topul celor mai căutate cuvinte pe dexonline, vezi și clasamentele pe care le publicăm pe contul nostru de Instagram).

Îl așteptam și a apărut în DOOM3 (recent publicat). Dar ce observăm? A fost înregistrat greșit! Lipsește R-ul din radicalul latin: cras, crastino (mâine). Cu alte cuvinte, i-a fost distrusă chiar esența, cea care poartă semnificația cuvântului!”, semnalează Dexonline pe pagina de Facebook.

Citește articolul complet pe G4Media.ro.
Exit mobile version