Digi 24: Scenariul roșu înseamnă cheltuieli mai mari pentru părinții care au copii de 6-12 ani, dacă vor să meargă cu ei la diverse activități

Foto: Polesie Toys - Pexels.com

Scenariul roșu va aduce costuri suplimentare pentru familiile care au copii cu vârsta cuprinsă între 6 și 12 ani, care nu pot fi vaccinați împotriva COVID-19, informează Digi24. Potrivit hotărârii de guvern adoptate săptămâna trecută, accesul acestora la anumite activități va fi condiționat de prezentarea unui certificat verde – de testare ori trecere prin boală.

Copiii între 6 și 12 ani au nevoie de test în următoarele locuri:

Nu au nevoie să prezinte rezultatul unui test anti-Covid la școală sau la mall, cu excepția zonelor de servire a mesei din incinta lor și a locurilor de joacă din exterior.

Este important de știut că pentru a fi notat în aplicație, este nevoie de un test la o clinică. Nu se poate genera un certificat verde cu un test cumpărat de la farmacie – chiar dacă este omologat – și făcut acasă.

Încă 43 de localități, inclusiv Capitala, au intrat în scenariul roșu COVID în ultima zi, depășind pragul de 3 la mia al ratei de infectare, potrivit datelor furnizate miercuri de Grupul de Comunicare Strategică, după cum informează G4Media.

Exit mobile version