Digi 24: Scenariul roșu înseamnă cheltuieli mai mari pentru părinții care au copii de 6-12 ani, dacă vor să meargă cu ei la diverse activități

784 de vizualizări
Foto: Polesie Toys – Pexels.com
Scenariul roșu va aduce costuri suplimentare pentru familiile care au copii cu vârsta cuprinsă între 6 și 12 ani, care nu pot fi vaccinați împotriva COVID-19, informează Digi24. Potrivit hotărârii de guvern adoptate săptămâna trecută, accesul acestora la anumite activități va fi condiționat de prezentarea unui certificat verde – de testare ori trecere prin boală.

Copiii între 6 și 12 ani au nevoie de test în următoarele locuri:

  • piscină
  • sală de sport (antrenamente)
  • competiții sportive
  • restaurant
  • petrecere

Nu au nevoie să prezinte rezultatul unui test anti-Covid la școală sau la mall, cu excepția zonelor de servire a mesei din incinta lor și a locurilor de joacă din exterior.

Este important de știut că pentru a fi notat în aplicație, este nevoie de un test la o clinică. Nu se poate genera un certificat verde cu un test cumpărat de la farmacie – chiar dacă este omologat – și făcut acasă.

Încă 43 de localități, inclusiv Capitala, au intrat în scenariul roșu COVID în ultima zi, depășind pragul de 3 la mia al ratei de infectare, potrivit datelor furnizate miercuri de Grupul de Comunicare Strategică, după cum informează G4Media.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like