Din peste 182.000 de elevi care sunt astăzi clasa a VIII-a, 87.000 vor avea locuri la admitere în licee teoretice și economice. Restul vor ajunge în învățământul profesional – proiect

Foto: Pexels.com

În clasa a VIII-a sunt înscriși în acest an circa 182.000 de elevi, potrivit centralizării făcute de ministerul Educației anul trecut pentru elevii de clasa a VII-a. Majoritatea absolvenților de 8 clase, adică peste 95.000, vor merge în învățământul profesional și tehnic, potrivit proiectului de hotărâre de guvern privind cifra de școlarizare prezentat de ministerul educației.

La învățământul profesional și tehnic, cifra de școlarizare din proiect este de 96.776 de locuri, a anunțat secretarul de stat Luminița Barcari pentru HotNews.ro, spunând că este „o eroare materialăanexa publicată inițial cu cifra de școlarizare mai mică cu 5.000 de locuri la învățământ profesional, semnalată de Edupedu.ro.

„Sa strecurat o eroare materială într-o anexă, care va fi înlocuită, asta e, se mai întâmplă și la noi”, a spus secretarul de stat.

Cifrele de școlarizare anunțate de Barcari:

În consecință, dacă la liceele teoretice și economice, plus colegiile naționale numărul de locuri care se pot ocupa este de circa 87.000, numărul elevilor care vor ajunge în vară la școlile și liceele profesionale depășește 95.000.

Descarcă de aici proiectul de HG cu cifrele de școlarizare pentru anul școlar 2020-2021

(* varianta valabilă astăzi, 6 martie; documentul inițial a fost schimbat de Minister, după ce Edupedu.ro a semnalat că acela conține o alocare pentru profesional mai mică decât cea anunțată de ministru)

Proiectul de Hotarare de Guvern cu cifrele de scolarizare pentru 2020-2021


FOTO: Freepik.com

Citește și:

 

 

 

Exit mobile version