Directoarea Colegiului Național I.L. Caragiale din București: Unitatea cu 1300 de elevi și 80 de profesori este încadrată în clasa de risc seismic 3, dar “nu știu să vă spun” de ce – nu a fost făcută nicio expertiză în ultimii 30 de ani / “Eu de când sunt directoare le cer continuu și le cer în zadar”

Foto: Facebook.com

Riscurile asociate lipsei expertizării privind riscul seismic în cazul multor unități de învățământ sunt reliefate de situația Colegiului Național I.L. Caragiale din București, prezentată de directoarea acestuia, Andreia Bodea, pentru Prima News și News.ro. Aceasta a arătat că, deși e o clădire veche, al cărei parter a fost construit în 1895 și care e încadrată în clasa de risc seismic 3, unitatea nu a mai fost expertizată în ultimii 30 de ani. În lipsa acestei expertizări, “în orice moment se poate întâmpla o nenorocire”, având în vedere numărul mare de elevi și profesori, a susținut ea.

Intervievată inițial de Prima News, Andreia Bodea a spus că, în cei 12 ani de când este directoare, a cerut “continuu” primăriilor să efectueze o expertizare, însă “le cer în zadar”. Ea a precizat că, în acest răstimp, au venit să facă măsurători două echipe trimise de Primăria Sectorului 1, însă fără niciun rezultat.

Directoarea Andreia Bodea pentru Prima News:

Joi, ea a spus, citată de News.ro, care preia tot Prima News, că nu a primit explicații de ce clădirea în care funcționează Colegiul este încadrată în clasa de risc seismic 3, nu 2 sau 1: “De ce această clădire este în risc seismic trei și nu doi și nu unu, nu știu să vă spun, este o clădire începută în 1895, atunci a fost făcut parterul și ulterior s-au adăugat trei etaje” .

Exit mobile version