Directoarea Colegiului Național I.L. Caragiale din București: Unitatea cu 1300 de elevi și 80 de profesori este încadrată în clasa de risc seismic 3, dar “nu știu să vă spun” de ce – nu a fost făcută nicio expertiză în ultimii 30 de ani / “Eu de când sunt directoare le cer continuu și le cer în zadar”

24.769 de vizualizări
Foto: Facebook.com
Riscurile asociate lipsei expertizării privind riscul seismic în cazul multor unități de învățământ sunt reliefate de situația Colegiului Național I.L. Caragiale din București, prezentată de directoarea acestuia, Andreia Bodea, pentru Prima News și News.ro. Aceasta a arătat că, deși e o clădire veche, al cărei parter a fost construit în 1895 și care e încadrată în clasa de risc seismic 3, unitatea nu a mai fost expertizată în ultimii 30 de ani. În lipsa acestei expertizări, “în orice moment se poate întâmpla o nenorocire”, având în vedere numărul mare de elevi și profesori, a susținut ea.

Intervievată inițial de Prima News, Andreia Bodea a spus că, în cei 12 ani de când este directoare, a cerut “continuu” primăriilor să efectueze o expertizare, însă “le cer în zadar”. Ea a precizat că, în acest răstimp, au venit să facă măsurători două echipe trimise de Primăria Sectorului 1, însă fără niciun rezultat.

Directoarea Andreia Bodea pentru Prima News:

  • “Sunt administrator de școală. Sunt administrator de 12 ani și sunt profesoară aici de 30. Nu s-a făcut, nu s-a expertizat nici măcar la nivel de intenție, vreodată, clădirea Colegiului Național I.L. Caragiale din București. Sunt 1.300 de elevi, sunt 80 de profesori care se află în școală. Și în orice moment se poate întâmpla o nenorocire.
  • Noi am cerut aceste lucruri – eu de când sunt directoare le cer continuu și le cer în zadar. Este un biblioraft plin cu solicitări către primării. Au venit, într-adevăr, de două ori în acești 12 ani două echipe trimise de Primăria Sectorului 1, au stat de vorbă cu mine, au făcut niște măsurători cu ruleta, au plecat și asta a fost tot.”

Joi, ea a spus, citată de News.ro, care preia tot Prima News, că nu a primit explicații de ce clădirea în care funcționează Colegiul este încadrată în clasa de risc seismic 3, nu 2 sau 1: “De ce această clădire este în risc seismic trei și nu doi și nu unu, nu știu să vă spun, este o clădire începută în 1895, atunci a fost făcut parterul și ulterior s-au adăugat trei etaje” .


2 comments
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

DOCUMENT Încep conferințele și webinariile la care vor participa secretarii de stat și reprezentații tuturor școlilor și grădinițelor. Pe lângă revenirea copiilor la școală cu prezență fizică „se va analiza” și „formarea continuă a cadrelor didactice, necesitatea de extindere a perioadei de desfășurare a cursurilor”

Din 8 aprilie încep webinariile și conferințele tematice pe care Ministerul Educației le organizează cu toate școlile și grădinițele din România, potrivit unui comunicat primit de Edupedu.ro. Campania vine după…
Vezi articolul

Ordonanţa 51 din 2019, care elimina transportul intra-judeţean din sfera serviciilor de transport public şi implicit obligativitatea transportatorilor de a asigura abonamente şi bilete reduse pentru elevi, respinsă de Camera Deputaţilor – for decizional

Proiectul de Lege privind respingerea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.51/2019 pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul transportului de persoane a fost votat în procedură de urgenţă…
Vezi articolul